Μέχρι 38,70 ευρώ το μήνα θα φθάσει σε κάποιες περιπτώσεις ο μισθός των στρατευσίμων ,σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχέδιο που έχει παρουσιάσει το επιτελείο του ΑΝΥΕΘΑ Πάνου Ρήγα, ο οποίος επεξεργαζόταν το θέμα της αύξησης του μισθού του στρατιώτη εδώ και μήνες.

Η σχετική απόφαση υπογράφτηκε από τον Γιώργο Χουλιαράκη, αλλά η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την Τρίτη.

Επειδή κάποιοι από το ΓΕΣ υποστηρίζουν ότι “δεν υπάρχει ακόμη σχέδιο για την υλοποίηση της απόφασης”, θα πρέπει κάποιος να τους ενημερώσει ότι υπάρχει και σχέδιο και προϋπολογισμός και η ηγεσία του ΓΕΣ τα ΄χει επεξεργαστεί και τα δύο. Το αναφέρουμε, γιατί συστηματικά κάποιοι “κύκλοι” του ΓΕΣ προκαλούν διαρκώς προβλήματα σ΄ οτιδήποτε πάει να αλλάξει και ειδικά όταν αυτό είναι προς το καλύτερο! Το διαπιστώσαμε και με τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων και με την αναδιοργάνωση και με πολλά άλλα θέματα, που είχαν να κάνουν με ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ. Δεν μπορεί να ΄ναι τυχαίο και κάτι ή κάποιους εξυπηρετεί.

Ουδείς υποστηρίζει ότι τα 30 ή τα 38 ευρώ που θα πάρουν οι στρατεύσιμοι θα λύσουν τα προβλήματα τους. Ένας καφές την ημέρα είναι και αυτό το γνωρίζει πρώτα απ΄ όλα ο ίδιος ο ΑΝΥΕΘΑ Πάνος Ρήγας. Αλλά το γεγονός ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια -ούτε θυμόμαστε πόσα- γίνεται αύξηση από 8 σε 30 ευρώ δεν είναι κάτι που μπορεί να αγνοηθεί.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016