“Μαύρη μέρα για την ελευθερία του διαδικτύου”, χαρακτηρίζει ο Έλληνας ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής, τη σημερινή. Κι αυτό λόγω της υπερψήφισης από το Ευρωκοινοβούλιο της οδηγίας για τα “πνευματικά δικαιώματα”. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

“Με 348 ψήφους υπέρ, 274 κατά και 36 αποχές, πέρασε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Οδηγία για το Copyright, που θεσπίζει μηχανισμούς ελέγχου του διαδικτύου, προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων κολοσσών του κλάδου του ίντερνετ. Αξίζει να σημειωθεί ότι για μόλις 5 ψήφους δεν αποφασίστηκε η ψήφιση των επιμέρους άρθρων, όπως αυτό του άρθρου 13.

Με αφορμή το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, 348 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ στη δημιουργία μηχανισμών ελέγχου της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, στο όνομα της προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Ψήφισαν υπέρ των ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων που κερδίζουν δισεκατομμύρια, σε βάρος χρηστών και άμεσων παραγωγών.

Ο αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή λογοκρισίας και ελέγχου στο διαδίκτυο, στην ενημέρωση και στην πολιτική και κοινωνική ζωή μας, θα συνεχιστεί».

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας μπορείτε να τα βρείτε εδώ στις σελίδες 46-51:

https://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+PV+20190326+RES-RCV+DOC+PDF+V0//EL&language=EL&fbclid=IwAR3kJzAfOZ5BYSGaD-oYozxiKLLqf00UB_9Qcw2HklUzNy_NQbypZOk9VHI

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016