ΛΑΕ: Πολιτική δίωξη η παραπομπή Λαφαζάνη σε δίκη

«Πολίτικη δίωξη», χαρακτηρίζει η Λαϊκή Ενότητα την παραπομπή σε δίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με στόχο τα-όπως σημειώνει «την τρομοκράτηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, οι οποίοι θα ενταθούν το επόμενο διάστημα από την Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα και με τις εντολές των θεσμών, προς “δόξα” των τραπεζών, των funds αλλά και του Δημοσίου».
Όπως αναφέρεται σε δήλωση της ΛΑΕ, ο Παν. Λαφαζάνης παραπέμπεται σε δίκη στις 10/10/2019, με κατηγορίες που αφορούν, βάσει την κλήση, «που του επιδόθηκε στις 15/7/2019», «”αδικήματα” που αναφέρονται στον αγώνα κατά των πλειστηριασμών α’ κατοικίας και λαϊκής περιουσίας και συγκεκριμένα στην κινητοποίηση αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 20/9/2017».
«Το κατηγορητήριο, το οποίο ουσιαστικά περιλαμβάνει τον μισό Ποινικό Κώδικα, κυρίως όμως στηρίζεται στο άρθρο 334 του Π.Κ. που αναφέρεται στην παρακώληση πλειστηριασμού, το οποίο θέσπισαν οι Τσίπρας-Κοντονής και έδωσαν μάλιστα χαρακτήρα ιδιωνύμου αδικήματος με αποτέλεσμα να μπορεί να επιφέρει ιδιαίτερα αυστηρές ποινές», σημειώνει η ΛΑΕ ενώ επισημαίνει ότι «ενώ το κλητήριο θέσπισμα εκδόθηκε στις 26/6/2019, δηλαδή πριν τις εκλογές, επιδόθηκε τελικά στις 15/7 στα γραφεία της ΛΑΕ».
Καταλήγοντας, η Λαϊκή Ενότητα καλεί όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να πάρουν θέση ενάντια στην ποινικοποίηση της κοινωνικής δράσης και δηλώνει ότι «θα συνεχίσει τον αγώνα, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα για την προστασία της Λαϊκής περιουσίας και για την υπεράσπιση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού». «Οι διώξεις δεν μας τρομοκρατούν, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας», τονίζει στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016