Σε επικοινωνία που είχε το Δίκτυο Σπάρτακος με το Militaire.gr διαμαρτυρήθηκε, γιατί δεν αναδημοσιεύσαμε την είδηση που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του για τους στρατεύσιμους που υπηρετούν στα θερινά θέρετρα του Στρατού και της ΠΑ. Το μεν πρώτο έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές αφού η φωτιά πέρασε δυο φορές μέσα από το ΚΑΑΥ, το δεύτερο της ΠΑ “κράτησε” τις φλόγες έξω από τη περίφραξή του.

Το Δίκτυο Σπάρτακος υποστηρίζει ότι οι στρατεύσιμοι και στα δύο θέρετρα κινδύνεψαν και θα έπρεπε να τους έχουν διώξει. Για το ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα πιθανόν και να ΄χουν δίκιο. Όμως επειδή οι στρατιώτες έμειναν εκεί σώθηκε κόσμος, πολίτες που έψαχναν απεγνωσμένα να βρουν διέξοδο στην παραλία. Οι στρατιώτες ήταν που έριξαν το φράχτη και επέτρεψαν στον κόσμο να σωθεί. Να επισημάνουμε ότι καλό είναι η ηγεσία του ΓΕΣ να σταματήσει να πανηγυρίζει για το “σύστημα πυρασφάλειας”, γιατί επαναλαμβάνουμε ότι η φωτιά πέρασε δυο φορές μέσα από το ΚΑΑΥ.

Στο Ζούμπερι δεν υπήρξε άμεσος κίνδυνος για τους στρατεύσιμους.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016