Για αδιαφάνεια και σκιές στην διαδικασία καθώς και για ανεπαρκείς επιλογές κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ για την τοποθέτηση 32 Διευθυντών των Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα ο κ. Γιώργος Καμίνης, Κοινοβουλευτικός Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του Κινήματος Αλλαγής.
Οι νέοι Διευθυντές – που θα έχουν 3.000 μισθό, θα χειρίζονται “μυστικά κονδύλια” και θα κάνουν ”απόρρητες” συμβάσεις κάθε είδους- είναι ,όπως λέει ο κ. Καμινης ,”επί το πλείστον κομματικοί φίλοι και υποστηρικτές”.
 Συγκεκριμένα και σχετικά με τη σημερινή δημοσίευση των νέων διοικητών των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην προσωπική ιστοσελίδα του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη, των ονομάτων των 32 Διευθυντών των Δομών Φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, το ηγετικό στέλεχος του ”ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ”, δήλωσε τα εξής:.

“Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, όπως και στην περίπτωση των διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία, η κυβέρνηση επιλέγει την αδιαφάνεια και δημιουργεί σκιές γύρω από τη στελέχωση κομβικών θέσεων στο δημόσιο. Το Υπουργείο θεώρησε περιττό να συνοδεύσει την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων διοικητών με τα βιογραφικά τους. Με μια απλή διαδικτυακή έρευνα, όμως, βρίσκει κανείς προέδρους τοπικών κομματικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, πρώην συνεργάτες γαλάζιων Υπουργών, υποψήφιους τοπικούς περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους. Ελάχιστοι οι μόνιμοι ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι.

Θυμίζουμε πως ανεξάρτητα από το μέγεθος της δομής, οι διοικητές θα αμείβονται με 3.000 ευρώ το μήνα. Θα μπορούν να εισηγούνται τη διάθεση «μυστικών κονδυλίων», μέχρι το ποσό των 25.000 ευρώ, που θα διαχειρίζονται χωρίς έλεγχο και λογοδοσία. Θα μπορούν να εκτελούν απόρρητες συμβάσεις κάθε είδους και να συνεργάζονται με την επίσης μετακλητή Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου.

Ω του θαύματος, σε αυτές ακριβώς τις θέσεις τοποθετούνται ως επί το πλείστον κομματικοί φίλοι και υποστηρικτές. Η κυβέρνηση συνεχίζει με “άριστα” τις πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ”.

Και καταλήγει:.

“Καλούμε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου να δημοσιεύσει αμέσως τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής των νέων διοικητών, καθώς και τα βιογραφικά τους”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016