Προς κατάργηση των Σημείων Υποδοχής Οπλιτών οδεύει το ΓΕΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται εναλλακτικό σχέδιο για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων, το οποίο όμως δεν θα ΄χει σχέση με τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων που καταργήθηκαν για να τα διαδεχτούν τα ΣΥΠΟ που τώρα καταργούνται.

Πολλοί στον ΣΞ δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι τα 23 ΣΥΠΟ που δημιουργήθηκαν. Εξίσου εχθρικά τα είχαν αντιμετωπίσει και οι βουλευτές στις εκλογικές περιφέρειες των οποίων υπήρχαν Κέντρα Νεοσυλλέκτων που καταργήθηκαν. Φαίνεται ότι ο πόλεμος που δέχτηκαν από τη πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2018, είχε αποτέλεσμα. Τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων συντηρούσαν οικονομικά τοπικές κοινωνίες και η κατάργησή τους ήταν πλήγμα για κάποιους επαγγελματίες και για τους τοπικούς βουλευτές.

Ποιο θα ΄ναι το νέο σύστημα κατάταξης ακόμη εξετάζεται.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016