Η βάση της Σούδας και οι εγγυήσεις ασφάλειας από τις ΗΠΑ! Ο πρέσβης Αλ.Μαλλιάς στο Militaire

Ποια είναι η Τουρκία που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μετά από τη νέα καθαρή νίκη Ερντογάν; Προς τα που θα κατευθύνει τη χώρα του ο απόλυτος προωταγωνιστής της γειτονικής χώρας αλλά κακά τα ψέμματα και της ευρύτερης περιοχής; Θα συνεχίσει την προσπάθεια της δυτικής προσέγγισης ή θα προτιμήσει την Ανατολή διεκδικώντας ηγετικό ρόλο;

Τι συνέβη τελικά στις Πρέσπες; Τι κέρδισε ή τι έχασε η Ελλάδα; Είναι καλή συμφωνία ή όχι αυτή με τα Σκόπια;

Ακούστηκαν και γράφτηκαν πάρα πολλά. Ο καλεσμένος του Militaire.gr στην εβδομαδιαία τηλεοπτική συνέντευξη είναι ιδανικός για να δώσει απαντήσεις! Ο Πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς αναλύει με ψυχραιμία τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που θα καθορίσουν πολλά στην περιοχή μας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο κ. Μαλλιάς ήταν ο πρώτος διπλωματικός μας αντιπρόσωπος στα Σκόπια το 1995, πρέσβης στην Αλβανία από το 2000 ως το 2005. Με απόφαση του τότε ΥΠΕΞ Πέτρου Μολυβιάτη τοποθετήθηκε Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον από το 2005 ως το 2009.Με την επιστροφή του τοποθετήθηκε Σύμβουλος για Βαλκανικά Θέματα της ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη.

Πολυγραφότατος έχει γράψει τα βιβλία “Η άλλη κρίση-Η μαρτυρία ενός Πρέσβη”, “Οράματα και Χίμαιρες-διαδρομές ενός διπλωμάτη” και το δοκίμιο “Στον αστερισμό του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ-Η νέα Τουρκία κι εμείς”. Τι επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Σιδέρη το νέο του δοκίμιο με θέμα την συμφωνία των Πρεσπών.

Τα όσα λέει στην συνέντευξή του ο κ.Μαλλιάς είναι εξαιρετικά διαφωτιστικά για όσους θέλουν να διαμορφώσουν άποψη για το τι συμβαίνει γύρω και κυρίως πως μπορούμε να το διαχειριστούμε.

Ο κ.Μαλλιάς δίνει μεγάλη σημασία στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και επισημαίνει τον κορυφαίο ρόλο που παίζει η βάση της Σούδας. Κάνει μια σημαντική πρόταση όχι μόνο προς την κυβέρνηση αλλά προς όλα τα κόμματα εξουσίας για την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη αξιοποίησή της για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016