Διαξιφισμοί
Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα

Από τον Κων. Φράγκο

Και η Πατρίς υπνώττει

Ποτέ δεν σ’ ακούνε, δεν σε υπολογίζουν αν δεν έχεις δόντια.
Αν δεν μπορείς να δαγκώσεις, δεν υπάρχεις.
Νίκος Πεντζίκης

Όσοι επισκέφθηκαν το προηγούμενο εικοσαήμερο την διεθνή έκθεση πολεμικού υλικού EUROSATORY στο Παρίσι επέστρεψαν με πικρία, απογοήτευση και προβληματισμό.
Εύκολα διαπίστωνε κανείς ότι η Τουρκία καλπάζει πλέον στην παραγωγή σύγχρονων οπλικών συστημάτων. Και τι δεν κατασκευάζει: Αεροσκάφη, τεθωρακισμένα, πυραύλους, ηλεκτρονικά, πλοία UAU’S. Υπολογίζεται ότι παράγει το 80% των αναγκών της σε πολεμικό υλικό. Οι βιομηχανίες της εξάγουν υλικά άνω του 1,5 δις ευρώ το χρόνο. Η Ελλάδα, μετά βίας, φθάνει, στον τομέα αυτό τα 150 εκ. κι αυτά σε συμβατικά πυρομαχικά. Πώς έγινε αυτό; Απλούστατο. Οι τελευταίες Τούρκικες Κυβερνήσεις, κυρίως αυτές του κ. Ερντογάν, απεφάσισαν να δημιουργήσουν αυτόνομη και αξιόπιστη πολεμική βιομηχανία επιτυγχάνοντας και σπουδαίες «συμμαχίες» με ξένους μεγάλους οίκους για συμπαραγωγές. Πώς το πέτυχαν αυτό; Ασκώντας αυστηρό έλεγχο στα οικονομικά και επιλέγοντας σπουδαίους τεχνοκράτες στις διοικήσεις των πολεμικών βιομηχανικών και εκμεταλλευόμενοι 100% τα ΑΩ (εδώ ΄τι μάσαγαν τα λαμόγια μέχρι το 2015).
Προ 15ετίας, αν ενθυμούμαι καλώς, επελέγη μετά προκήρυξη της θέσης ως Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών ένας έντιμος, ικανότατος, τεχνοκράτης, ο κ. Μπαγιάρ, ο οποίος «απεγείωσε» κυριολεκτικά, την Αμυντ. Βιομηχανία επιλέγοντας, με τη σειρά του, Προέδρους και Δ. Συμβούλους των Μονάδων τους. Ταυτόχρονα έλεγχε τα οικονομικά ενώ στις προτάσεις συμπαραγωγής που δεχόταν είχε θέσει ως ρήτρα αποδοχής το 50% σε εγχώρια παραγωγή. Ακολουθούσαν σκληρές διαπραγματεύσεις οι οποίες, ενίοτε, τελείωναν σε δύο χρόνια και βάλε! Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι οι διαπραγματεύσεις για τη συμπαραγωγή μεταφορικών Ε/Π με ΗΠΑ (SIKORSKY) ΚΑΙ Ιταλία (BELL) ξεπέρασαν σε διάρκεια τους 32 μήνες! Ο Μπαγιάρ πήρε όλα που ήθελε,. Παρ’ ημίν κυριάρχησε το πνεύμα Σμπώκου, Κάντα, Τραυλού, Βασιλάκου κ.λπ.
Εδώ, στη χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα, που λέει ο ποιητής, οι μεν διατεθείσες πιστώσεις για εξοπλισμούς λεηλατήθηκαν άγρια, έγινε προμήθεια αμφιλεγόμενων ή άχρηστων συστημάτων με κριτήριο το μέγεθος της μίζας και στις αμυντικές βιομηχανίες διορίσθηκαν, κατά μάζες, «δικά μας παιδιά» και οι διοικήσεις παρεδόθηκαν στους συνδικαλιστές και κομματικούς λεγεωνάριους, εντελώς άσχετους με την τεχνολογία και τα οικονομικά.
Κι εδώ, επακολούθησε, μεγάλο φαγοπότι.
Ένας στίχος του Μεγάλου Αλεξανδρινού περιγράφει την εικόνα, σήμερα, της κατάστασης:
«Όπου το μάτι μου γυρίζω, όπου κι αν δω ερείπια μαύρα της ζωή μου βλέπω εδώ», Κ. Καβάφης (Η πόλις).
Για να μην φλυαρώ σας πληροφορώ ότι όταν οι Τούρκοι επέλεγαν κορυφαίους τεχνοκράτες, οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τοποθετούσαν ως Διευθύνοντες Συμβούλους οδοντιάτρους, ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ή προϊσταμένους λαχαναγοράς κ.α. Όλοι τους «καλά παιδιά» του κόμματος!
Η κλεπτομανής συντεχνία των απάτριδων πολιτικών, όχι μόνο κατάφερε να ρημάξει τις αμυντικές βιομηχανίες, αλλά δύο απ’ αυτές, βασικές και θεμελιώδεις, να τις ξεπουλάει όσο – όσο (ΕΛΒΟ – Ναυπηγεία). Πρόκειται για δωσιλογισμό ναι ή όχι; Προσθέτω ότι όταν οι Τούρκοι επετύγχαναν εγχώρια συμμετοχή, προστιθέμενη αξία, 50% εμείς παρουσιάζαμε το 2% ως μεγάλη επιτυχία! Ο αιτών και λαμβάνει. Σε μία αγορά 730 εκ. ευρώ (Ε/Π ΝΗ-90) ο κ. Υπουργός ανήγγειλε, θριαμβευτικά, ότι επέτυχε Π.Α. 1,79% (!!).\
Σήμερα, τώρα, αντί οι ταγοί (αναφέρομαι στην Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση) να συνεργασθούν για να διασώσουν ο,τι μπορεί να διασωθεί βάλλουν τους κ. ΠτΔ και ΥΕΘΑ να εξαπολύουν πατριωτικούς πομφόλυγες, καθισμένοι πάνω στα ερείπια, προκαλώντας την χλεύη του κ. Ερντογάν.
Αντίθετα, με το ολέθριο κράτος, η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά προηγμένες ιδιωτικές αμυντικές βιομηχανίες με διεθνές κύρος που παράγουν εξαιρετικά εξειδικευμένα προϊόντα, λαμβάνουν μέρος, ανταγωνιστικά σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις και εισάγουν συνάλλαγμα. Θα αναφέρω ενδεικτικά τις ΘΕΩΝ, ISIS, INTRACOM (IDE), με μακράν ιστορία, MILTECH και άλλες.


Ισπανική Ραψωδία
Ως γνωστόν η Ισπανία είναι βασιλευομένη Δημοκρατία (κι όταν λέμε Δημοκρατία την εννοούμε) με βασιλιά τον Φίλιππο Γ’, γιο του Χουάν Κάρλος και την Σοφίας, Ελληνίδας πριγκίπισσας.
Ο Βασιλιάς έχει δύο αδελφές, την Κριστίνα και την Έλενα.
Οι Ισπανοί είναι καθολικοί, θεοσεβούμενοι με ισχυρότατο Ιερατείο το οποίο ουδέποτε διανοείται να υπεσέλθει στα πολιτικά. Εκκλησία – Πολιτεία είναι, προ πολλού, διαχωρισμένα, όπως συμβαίνει σε ΟΛΑ τα κράτη της Ευρώπης.
Η Ισπανική Βουλή αριθμεί 250 μέλη (επί πληθυσμού 42 εκ.), τρεις Αντιπροέδρους και 800 υπαλλήλους. Οι βουλευτές ελάχιστα προνόμια διαθέτουν, ούτε προστατεύονται οι ανομίες τους από ειδικούς νόμους.
Η Κυβέρνηση Σάντσεθ, που ορκίστηκε προ ημερών, αριθμεί 18 μέλη. Η ορκωμοσία έγινε ενώπιον του Βασιλέως, στο Σύνταγμα χωρίς την παρουσία Καρδιναλίων, νουντσίων κ.λπ.
Πρόσφατα ο κ. Χοσέ Λουίς Μπαρθένος Γκουτιέρες, επιφανής κομματικός του κόμματος Ραχόι, ένας από τους ταμίες υποθέτω, βρέθηκε ως δικαιούχος λογαριασμού 48 εκ. ευρώ. Ψέλλισε ότι πρόκειται για οικονομίες του. Έγινε ταχέως έρευνα (όχι Εξεταστικές Επιτροπές Βουλής και άλλα παραμύθια), άμεση παραπομπή στην Δικαιοσύνη και ο κ. Χοσέ έφαγε 33 χρόνια ενώ ακόμη 29 εμπλεκόμενοι μοίρασαν 351 χρονιά ειρκτής… Είπαμε, στην Ισπανία δεν υπάρχουν προστατευτικοί νόμοι, ούτε για πρίγκιπες, ούτε για Υπουργούς. Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση παραιτήθηκε (ΣΣ όπως είχε παραιτηθεί εδώ η Κυβέρνηση Σημίτη για το χρηματιστήριο, τα εξοπλιστικά κ.λπ.). Τι είναι 48 εκ.; Όσα οι μίζες από δύο εξοπλιστικά προγράμματα των Σημιτοακογιάννων.
Ο αποχωρήσας Πρωθυπουργός κ. Μαριάνο Ραχόι, παραιτούμενος, επανήλθε στην εργασία του (υποθηκοφύλαξ) στη γενέτειρά του Σάντα Πάολα αρνηθείς την διάθεση τιμητικής σύνταξης, ασφάλειας ή οχήματος. Ουδείς σκέφθηκε να προχωρήσει σε οργάνωση ιδρύματος Ραχόι,. Τέτοιες αθλιότητες δεν τις δέχονται οι Ισπανοί.
Ο γαμπρός του Βασιλέως, σύζυγος της Ινφάντας Κριστίνας, αξιότιμος κ. Ινάκι Ουρνταγκαρίν οδηγήθηκε στο δικαστήριο μετά της πριγκίπισσας για φοροδιαφυγή και αλλά τινά και καταδικάσθηκε σε 6 χρόνια και τρεις μήνες φυλακή και 500.000 ευρώ πρόστιμο και οδηγήθηκε στην…. Μπουρού χωρίς αναστολές κ.λπ.
Η Ινφάντα «τσίμπησε» μόνο χρηματική ποινή 256.000 ευρώ, λίαν επιεικώς. Σάλος εις το Παλάτιον… Στην Ισπανία δεν υπάρχουν προστατευτικοί νόμοι, ούτε για πρίγκιπες, ούτε για λωποδύτες Υπουργούς…
Αφήνουμε την Ισπανική ραψωδία και ερχόμαστε στην…

Ελληνική Τραγωδία…
Η Ελληνική Δημοκρατία είναι παπαδοκρατούμενη. Κάτι λιγότερο από το Ιράν. Πανταχού παρούσα και τα πάντα επηρεάζουσα η Εκλλησία. Οι Έλληνες πολιτικοί ανταγωνίζονται σε κωλοτούμπες προς τον Αρχιεπίσκοπο. Πέραν αυτού, είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στη διαφορά.
Ελληνική Βουλή αριθμεί 300 βουλευτές (επί πληθυσμού 10,2 εκ.), έχει εννέα (9) Αντιπροέδρους (παγκόσμιο ρεκόρ). Σε κάθε βουλευτή διατίθεται πολυτελές όχημα (παγκόσμια πρωτοτυπία), και πλήθος συνεργατών. Διαθέτει και τηλεοπτικό σταθμό που καταπίνει ένα σωρό λεφτά ετησίως. Άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία!
Η Κυβέρνηση ενός υπερχρεωμένου και εκχωρίσαντος τα της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές κράτους αριθμεί 38 Υπουργούς!
Οι χρεοκοπημένοι, ανεπαρκείς, ζημιώσαντες ταμάλα τη χώρα, τ. Πρωθυπουργοί διαθέτουν ιδρύματα (Α. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκης, Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής) συντηρούμενα από το χρεωκοπημένο Κράτος, με πληθώρα υπαλλήλων παράγουν… αέρα κοπανιστό. Και ένα αριθμό φρουρών μεγαλύτερο αυτόν του κ. Ερντογάν. Σε λίγο θα εμφανισθούν και τα ιδρύματα Γιωργάκη και Αντωνάκη.
Στην Ελλάδα κυριαρχούν νόμοι και διατάξεις που προστατεύουν τους λωποδύτες πολιτικούς ή φροντίζουν για την διαιώνιση εκδίκασης διώξεων.
Ο Έλληνας Ανώτατος Άρχων, ΠτΔ, λαμβάνει, σύμφωνα με μη διασταυρωμένες πληροφορίες (κυριαρχεί η OMERTA) αποζημίωση μεγαλύτερη της του Βασιλέως.
Οι Έλληνες τ. Πρωθυπουργοί (συνήθως αποτυχόντες) δεν αποχωρούν . Έχουν βρει «κόλπο» να επανεκλέγονται.

ΟΚΑΝΑ
Διαδραματίζει σοβαρότατο ρόλο στη μάχη κατά των ναρκωτικών. Ναι μεν αλλά.
Το 2014 αποκαλύφθηκε ότι ένα ποσό 10.249.000 ευρώ, προοριζόμενο για προγράμματα αποτοξίνωσης χρηστών, διατέθηκε για βελτίωση μισθοδοσίας προσωπικού. Διώχθηκε κάποιος;
Σήμερα ο οργανισμός διαθέτει 614 υπαλλήλους των οποίων η μέση αμοιβή ξεπερνά τις 3.218 ευρώ μηνιαίως!!
Ας μας πει ο οι κ. Υπουργός Άμυνας ποιος είναι ο μέσος όρος μηνιαίας αποζημίωσης Ανωτέρων και Ανωτάτων Αξιωματικών ομού.

Ο κ. ΑΝΥΕΘΑ εν δράσει
Δέχθηκε την 25/06/18 τον επικεφαλής της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας τις Παλαιστινιακής Αρχής κ. WARMAN EMILE TOUBASSI..
Υποσχέθηκε στον Παλαιστίνιο παροχή βοήθειας για την επίλυση του ΠαλαιστινοΙσραηλινικού προβλήματος.
Ο κ. Φ. Κουβέλης εγκλιματιζόμενος στο πνεύμα ρουσφετολογίας του ΥΕΘΑ και του μεγάλου ενδιαφέροντος για τις φυματικές αμυντικές βιομηχανίες, των οποίων προΐσταται, επισκέφθηκε τα χρεωκοπημένα ΕΑΣ ένθα, για να τα τονώσει και διόρισε τρεις (3) δικούς του ανθρώπους στο Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόκειται για τους κ. Μιχαήλ Κουγιουτζίδη, απόστρατο της ΠΑ, Χρήστο Πετράκο, πολιτευτή και Ευάγγελο Μοναστηριώτη, οικονομολόγο – πολιτευτή. Καλές δουλειές στα ΕΑΣ.
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…

Ε. Δυνάμεις και Κοινωνική Δράση…
424 ΓΣΝΕ: Η ομάδα THERAPY DO GS με σκύλους εκπαιδευμένους στη θεραπεία ψυχικών ασθενειών συνεργάζεται με το Νοσοκομείο για παροχή βοήθειας. Εύγε στο Στρατό για την πρωτοπορία.
Κ. Εκπ. Πυροβολικού.
Έγινε παρουσίαση του θέματος «Δωρεά μυελού οστέος για πάσχοντες» από την Πρόεδρου Ιατρικού Συλλόγου Ελευσίνας και ακολούθησε εγγραφή πλήθους στελεχών και οπλιτών στις λίστες εθελοντών δωρητών.
251 ΓΝΑ Αεροπορίας: Έστειλε κλιμάκιο 10 γιατρών, Νοσοκόμων και βοηθητικού προσωπικού στον Άγιο Ευστράτιο. Εξετάθησαν 70 άτομα.
Π. Ναυτικό πλοίο του ΠΝ, με ομάδα γιατρών και νοσοκόμων του ΝΝΑ πραγματοποιεί, κατά τακτά διαστήματα, επισκέψεις σε ακριτικά νησιά προς προληπτική εξέταση των κατοίκων.

ΕΔ και Μουσική
Μπάντα της ΠΑ πραγματοποίησε εξαίρετη παρουσία στο Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μπαντών στη Μόσχα. Θερμά τα σχόλια και οι Ρώσοι είναι δύσκολοι σ’ αυτά.
Μπάντα του ΠΝ πλαισιωμένη με καλλιτέχνες της Εθν. Λυρικής Σκηνής παρουσίασε υπέροχες συνθέσεις στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού ναυτικού (βραδιά Ελληνικού – Ξένου Κινηματογράφου).
Jazz Sextet είναι ένα σπουδαίο σύνολο κορυφαίων σύνολο κορυφαίων μουσικών της μπάντας ΑΣΔΥΣ/ΓΕΣ υψηλής τεχνικής και αρτιότητας εμφανίσθηκε στην παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.
Όταν οι ΕΔ, παράλληλα με τα βαριά καθήκοντά τους, ακούν μουσική και δημιουργούν πολιτισμό, υπάρχει μια αισιοδοξία.

Αλλαγή φρουράς
Ένας άριστος αξιωματικός του ΠΝ, ο Πλοίαρχος κ. Σπύρος Πολλάτος, εκπρόσωπος Τύπου, αποχωρεί για να ηγηθεί του Στρ. Γραφείου του κ. ΑΝΥΕΘΑ. Τίμησε τη θέση και υπήρξε εξαιρετικά αγαπητός. Ο κ. Κουβέλης θα ωφεληθεί πολύ αν χρησιμοποιήσει την πείρα και σωφροσύνη του Αξιωματικού.
Διάδοχος ο Πλοίαρχος κ. Μιχάλης Λαμπίρης.
Και στους δύο καλή επιτυχία.

Και τα 15 έγιναν 10
Αναφέρομαι στα ελικόπτερα CHINOOK του Στρατού που παραχωρήθηκαν από ΗΠΑ με συμβολικές τιμές. Αποτελούν το βασικό μέσο μεταφοράς προσωπικού κατά τις επιχειρήσεις μετά την περίεργη και αδικαιολόγητη άρνηση του κ. Καμμένου ν’ αξιοποιήσει να χρυσοπληρωμένα ΝΗ-90. Παραλάβαμε 16 και ίπτανται μόνο δύο (2)! Έλεος!
Τελευταία έπεσε ως βόμβα στο ΓΕΣ η απόφαση των Αμερικανών να μας δώσουν 10 αντί 15. Μεγάλος προβληματισμός λόγω, ακριβώς, και του θέματος των ΝΗ-90 που προανέφερα.
Ο Α/ΓΕΣ, Στρατηγός κ. Αλκιβιάδης Στέφανος αγωνιά και κατά την τελευταία του επίσκεψη στις ΗΠΑ έθεσε πάλι το αίτημα.
Πέραν αυτού, απαιτείται και εκσυγχρονισμός των παλαιών, των αρχικών. Να δούμε ποιος θα πάρει σειρά στους εκσυγχρονισμούς αφού αναμένουν τα APACHES, RM-70 κ.α.

Η Ελληνική παρουσία στην EUROSATORY
Η ΘΕΩΝ – Αισθητήρες παρουσίασε ένα εντυπωσιακό περίπτερο με έκθεση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Ιδιαίτερα συζητήθηκε ένα προϊόν μακράς έρευνας και υψηλής τεχνολογίας το δικύαλο MIKRON – D για νυκτερινή όραση.
Η IDE, ομοίως, οργάνωσε μεγάλο περίπτερο παρουσιάζοντας εκτός των άλλων, νέα έκδοση συστήματος παροχής και διαχείρισης ενέργειας HYDRID GENERATION. Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε στο 9ο Νατοϊκό συνέδριο, στο ΚΕΝΑΠ Κρήτης τη σουίτα υποστήριξης επιχειρήσεων Ναυτικής Αποτροπής.

Ευχάριστα νέα
Α. Κύριε επίσκεψον την άμπελον ταύτη ην εφύτευσεν η Δεξιά σου… (και η δημοκρατική ακροδεξιά σου, δεν βλάπτει…)
Ανακοινώθηκε πρόθεση ίδρυσης νέου κόμματος υπό την Αρχηγία του τ. ΥΕΘΑ επίτιμου Α/ΓΕΣ Στατηγού κ. Φραγκούλη Φράγκου, με πρόθεση την κατάληψη του χώρου μεταξύ ΝΔ και ΧΑ. Επαναλαμβάνω, πρόθεση Ευχές δε profundis…
Απλά σημειώνω ότι στο χώρο αυτό συνωστίζονται και οι κ. Καρατζαφέρης, Μπαλτάκος, Βελόπουλος Φαήλος, Αντώναρος, Παπακώστα, Συνοδινός κ.α.
Β. Κύριε σώσον τους ευσεβείς…
Οι άγιοι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Εδέσσης Ιωήλ, Νέας Κρήτης Ιουστίνος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Ξάνθης Παντελεήμων, Ελασσώνος Χαρίτων, Πειραιώς Σεραφείμ, Θεσσαλονίκης Άνθιμος, Κίτρους Γεώργιος κήρυξαν γενική επιστράτευση στρεφόμενοι κατά των προθέσεων της (ψοφοδεούς) κυβέρνησης να διαχωριστεί το κράτος από την Εκκλησία (Εφ. Παραπολιτκά 01.07.18).
… Τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών….

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016