Η Τουρκία διαμαρτύρεται για την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ. Με επιστολή που υπογράφει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη , ισχυρίζεται ότι η αιτία των προβλημάτων μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας είναι οι μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου! Η επιστολή ΕΔΩ .

Στην επιστολή η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι ενώ είχε συμφωνήσει για διάλογο με τη  μεσολάβηση τρίτων, μία ημέρα πριν την έναρξη του διαλόγου, υπέγραψε την συμφωνία με την Αίγυπτο.

Πολλές πληροφορίες και ειδήσεις μας έρχονται πάντα από την Τουρκία, για “διάλογο” και “συμφωνίες”. Χωρίς να υπάρχουν σαφείς απαντήσεις από την ελληνική πλευρά. Αντιθέτως εντός Βουλής μάλιστα, ακούμε για νέες “κόκκινες γραμμές” στα 6 ναυτικά μίλια και για “εθνικισμούς των 12 ναυτικών μιλίων”.
Οι δηλώσεις που έγιναν από δύο κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης ,τους κ.Γεραπετρίτη και Χρυσοχοΐδη, έγιναν αντικείμενο κριτικής από βουλευτές στη συζήτηση που γίνεται στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα.

 

“Να ξεκαθαρίσει τη θέση της η κυβέρνηση για τη δήλωση Γεραπετρίτη για τα 6 ν.μ” from Militaire.gr on Vimeo.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016