Ο Ερντογάν τους τελευταίους μήνες έχει διαρκώς επαφές με το Βελιγράδι, την “ορθόδοξη” Σερβία και τον πρόεδρό της Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Οι ανταλλαγές επισκέψεων δίνουν και παίρνουν και οι δηλώσεις των δύο προέδρων γίνονται όλο και πιο θερμές. Όπως και οι σχέσεις των δύο χωρών που θα είχαν πολλούς λόγους να βρίσκονται σε αντιπαράθεση. Η Τουρκία όμως προκειμένου να εξυπηρετήσει στόχους και συμφέροντα δεν “παίζει”. Το έδειξε και με την υπόθεση της Βενεζουέλας. Όσο εμείς στη Βουλή μας κάναμε συζήτηση για το αν στο Καράκας έχουν …χαρτί υγείας, ο Ερντογάν συναντούσε τον Μαδούρο. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Ο Ερντογάν “φιλοξενεί” χρυσό της Βενεζουέλας στην Τουρκία και στους Έλληνες διπλωμάτες που έχουμε στείλει στο Καράκας ,κάνουν…πλάκα καλώντας τους να πάνε να βρουν τον Γκουαϊδό για να υποβάλλουν τα διαπιστευτήρια τους!

Όσο για τα Βαλκάνια; Ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει πως θα διαχειριστούμε προς όφελος μας τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η επίσκεψη Ερντογάν στη Σερβία

Η επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σερβία συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα. Στο Βελιγράδι πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η τριμερής διάσκεψη Σερβίας – Τουρκίας – Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.
Στην τριμερή διάσκεψη κυριάρχησαν θέματα που αφορούν τις υποδομές που χρηματοδοτεί η Τουρκία, όπως είναι οι δύο αυτοκινητόδρομοι που θα συνδέουν τη βόρεια και τη νότια Σερβία με την πρωτεύουσα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, το Σαράγεβο. Τα εγκαίνια της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του ενός από αυτούς τους αυτοκινητόδρομους του αποκαλούμενου ΄΄βόρειου δακτύλου΄΄ θα γίνουν σήμερα αργά το απόγευμα από τους προέδρους της Τουρκίας, της Σερβίας και τα μέλη του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς διάσκεψης, εξετάστηκε επίσης και η δυνατότητα εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου που συνδέει το Βελιγράδι με το Σαράγεβο, με την βοήθεια της Τουρκίας. Ο Βούτσιτς, στην συνέντευξη Τύπου, επανέλαβε και σήμερα αυτό που είπε χθές ότι «ο ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή των Βαλκανίων είναι σταθεροποιητικός και συμβάλλει στην εδραίωση της ειρήνης».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016