Η “σκοτεινή” Τουρκία και η “υπνωτισμένη” εδώ και 40 χρόνια Ελλάδα-Ο Β.Κοψαχείλης σε μια ρεαλιστική ανάλυση

Τελικά ποια είναι η Τουρκία που μας ταλαιπωρεί με την συμπεριφορά της; Μια χώρα που οδηγείται σε αδιέξοδο ή και σε διάλυση όπως κάποιοι υποστηρίζουν ή μια περιφερειακή δύναμη που έχει βλέψεις, στόχους και οράματα όχι μόνο προς τη Δύση αλλά και προς την Ανατολή; Που την κατευθθύνει ο Ερντογάν; Τι πραγματικά συμβαίνει με την οικονομία της; Τη “φανερή” αλλά και την “σκοτεινή”, την “μαύρη” που όπως φαίνεται είναι πολύ ισχυρή.

Ο διεθνολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής Βασίλης Κοψαχείλης κάνει στο στούντιο του Militaire.gr μια εξαιρετικά ρεαλιστική ανάλυση για την γειτονική χώρα. Ανοίγει το “κάδρο” και την αναλύει σε σχέση με όσα προσπαθεί να πετύχει όχι μόνο στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Μιλά για τη “σκοτεινή” πλευρά της οικονομίας της η οποία μπορεί για δύο ή και τρία χρόνια να την κρατήσει “ζωντανή” στις επιθέσεις που θα δεχτεί από τις ΗΠΑ αν οι σχέσεις με την Ουάσινγκτον εξακολουθήσουν να επιδεινώνονται.

Ο Βασίλης Κοψαχείλης όμως μιλά και για την Ελλάδα. Η ανάλυσή του για όσα δεν κάνουμε εδώ και 40 χρόνια για τα εθνικά μας θέματα είναι άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική. Γι΄ αυτό δεν είναι ευχάριστη αλλά πάρα πολύ χρήσιμη. Είναι ώρα να βγάλουμε το κεφάλι από το χώμα και να αποδεχτούμε πρώτα απ΄ όλα τις δικές μας ευθύνες για τη δύσκολη στην οποία έχουμε βρεθεί. Ο Βασίλης Κοψαχείλης λέει τα πράγματα όπως έχουν.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016