Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Στην Ιστοσελίδα Odatv δημοσιεύεται άρθρο του Αντιναύαρχου ε.α Atilla Kezak, ο οποίος είχε παρατηθεί από τις ένοπλες δυνάμεις, αντιδρώντας στην δικαστική απόφαση που εκδόθηκε για το  σκάνδαλο της Βαριοπούλας.
Ο Αντιναύαρχος , στο άρθρο του, αναφέρεται στην Άσκηση Γαλάζια Πατρίδα που διεξάγεται ταυτόχρονα στη Μαύρη Θάλασσα , το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
Επισημαίνει την ιδιαίτερη προβολή  της Άσκησης στον ελληνικό Τύπο, μια μερίδα του οποίου υποστηρίζει ότι αυτή διεξάγεται για να ασκηθεί πίεση με στόχο την συνδιαχείριση των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ   ,ενώ μια άλλη ότι όλα γίνονται για εσωτερική κατανάλωση ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου.
Τονίζει ότι το ζήτημα της ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα έχει επιλυθεί με συμφωνίες μεταξύ των παράκτιων κρατών, αλλά εκκρεμεί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Κατηγορεί την Ελλάδα , η οποία στηριζόμενη στην Ε.Ε αγνοεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και την περιορίζει στον Κόλπο της Αττάλειας.
Η Τουρκία, εκτιμά ο Attila,  έδειξε την αποφασιστικότητά της να μην αποδεχθεί τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά “δεν πρέπει , να ξεχνάμε τα εξής:Η χάραξη των ορίων της ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ζήτημα διεθνούς δικαίου. Η λύση του προβλήματος βρίσκεται στη διπλωματία.  Μάλιστα, όπως λένε οι Βρετανοί η πιο ισχυρή διπλωματία είναι οι Στόλοι”. Το θέμα της ΑΟΖ είναι τόσο σημαντικό που δεν μπορεί να φορτωθεί στους ώμους των Ναυτικών Δυνάμεων, μετά μάλιστα από τις σκευωρίες της Βαριοπούλας, της  στρατιωτικής κατασκοπίας και τις προδοσίες της 15ης Ιουλίου.
Πρέπει να ανακηρυχθεί η ΑΟΖ μια ώρα αρχύτερα. Πρέπει να αναζητηθεί τρόπος να επιτευχθεί συμφωνία με τη Λιβύη για την οριοθέτηση των θαλασσίων πεδίων. Πρέπει να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι είμαστε η καλύτερη λύση για την μεταφορά των αποθεμάτων των υδρογονανθράκων από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη. Ποια είναι η λύση; Φυσικά η διπλωματία με ισχυρό Στόλο, αλλά πάντα η διπλωματία, διπλωματία, διπλωματία….”
Η έμφαση στην αναγκαιότητα της διπλωματικής λύσης είναι μια προειδοποίηση στον σουλτάνο, να μην στηρίζεται στις δυνάμεις του Ναυτικού, το οποίο φρόντισε να αποψιλώσει από τα ικανά στελέχη. 
Φούσκα δηλαδή η πολυδιαφημιζόμενη  Άσκηση. Επικοινωνιακό τρικ που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016