Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα με ανακοίνωση της επισημαίνει ότι τα μέτρα ασφάλειας  κατά τη διάρκεια των εορτών στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα λόγω  απειλών από διεθνείς  τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά και μεμονωμένα άτομα.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας που αφορά όλη την ελληνική επικράτεια:

»Συμβάν: Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη.

»Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νυκτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους μαλακούς στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες».

Στη συνέχεια η ανακοίνωση προτρέπει σε ενέργειες που πρέπει να λάβουν οι Αμερικανοί τουρίστες.

«Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη.

»Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας.

»Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε.

»Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016