Σε παλαιότερες συζητήσεις που έγιναν μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας και της Lockheed Martin για τον εκσυγχρονισμό των F-16, η ελληνική πλευρά έθετε το θέμα του εκσυγχρονισμού των παλαιών block 30. Πάντα οι άνθρωποι της Lockheed Martin εμφανίζονταν αρνητικοί και απέφευγαν αυτό το θέμα δίνοντας προσφορές που οικονομικά δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σε καμία περίπτωση συμφέρουσες.

Τώρα η Lockheed Martin δείχνει ενδιαφέρον για να αγοράσει έναν αριθμό από τα F-16 Block 30 της Πολεμικής Αεροπορίας. Αντιπροσωπεία της εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο ΓΕΑ και συναντήθηκε με αξιωματικούς που ασχολούνται με το θέμα του εκσυγχρονισμού και έκαναν γνωστό το ενδιαφέρον της εταιρείας. Είναι προφανές ότι η Lockheed Martin κάπου έχει βρει να πουλήσει τα αεροσκάφη.

Αυτό που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι οι συζητήσεις που γίνονται με την Κροατία για την πώληση 12 ελληνικών F-16. Η Lockheed Martin ενδιαφέρεται για τα υπόλοιπα, τα οποία δεν μπορούσε υποτίθεται να αναβαθμίσει.

Που σκοπεύει να τα πουλήσει είναι θέμα χρόνου να δημοσιοποιηθεί.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016