Στρατιώτες που εργάζονται ατελείωτες ώρες αλλά και συνεργεία με αλλοδαπούς εργάτες οι οποίοι δεν σηκώνουν …κουβέντα, ούτε από στρατηγούς, έχουν αναλάβει να επισκευάσουν τις πολλές και μεγάλες ζημιές που έχουν γίνει στο ΚΑΥΥ του Αγίου Ανδρέα. Εκεί που το πρώτο βράδυ το ΓΕΣ έκανε λόγο για ζημιές σε “3 ,4 οικήματα” και τελικά έχουμε φθάσει στα 144!

Το ΓΕΣ επέλεξε συνεργεία τα οποία χρησιμοποιούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία αλλοδαπούς και πριν μερικές ημέρες αξιωματικός που πήγε στο ΚΑΥΥ για να δει την πρόοδο των εργασιών αντιμετωπίστηκε με τρόπο προσβλητικό από κάποιους απ΄ αυτούς. Θα υπάρξει αναλυτικότατη ενημέρωση και αναφορά κι ελπίζουμε τελικά να μάθουμε πόσες πραγματικά είναι οι ζημιές στο ΚΑΥΥ.

Τι αναφέρουν στρατιώτες με επιστολή που έστειλαν μέσω Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων:

• Πρώτα απ΄ όλα ότι εργάζονται από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, χωρίς διάλειμμα.

• Αγγαρείες και υπηρεσίες δεν έχουν σταματημό παρά τις πολλές ώρες δουλειάς.

•Οι επισκευές που γίνονται είναι “ψευτοδουλειές”.

Οι στρατιώτες υποστηρίζουν ότι έτσι όπως έχει η κατάσταση δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη και αυτοκτονία. Ελπίζουμε να πρόκειται για υπερβολές. Σίγουρα πάντως η κατάσταση που περιγράφουν δεν είναι καθόλου ευχάριστη.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016