Τι συμβαίνει με την ΕΛΒΟ; Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είχε κάνει από τη ΔΕΘ πάρα πολύ σκληρή κριτική στις επιδόσεις του ειδικού εκκαθαριστής που έχει τοποθετηθεί στην εταιρεία,η οποία  διανύει τον πέμπτο  χρόνο της «Ειδικής εκκαθάρισης εν Λειτουργία» .
Στο διάστημα αυτό η ΕΛΒΟ έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες για επανεκκίνηση, προσπαθώντας να φέρει δουλειές και προγράμματα από το εξωτερικό καθώς τα προγράμματα του Υπουργείου Άμυνας της Ελλάδος είναι ανύπαρκτα. Υπάρχουν αποτελέσματα, αλλά υπάρχουν και πολλά παράδοξα:
•Η ΕΛΒΟ έχει χει υπογράψει σύμβαση για την ανακατασκευή 92 Τεθωρακισμένα Οχήματα BMP-1 για λογαριασμό του Υπουργείου Άμυνας της Αιγύπτου και αναμένει, ενώ τα οχήματα έχουν μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ, εδώ και δύο μήνες την γραφειοκρατία της Ελληνικής κυβέρνησης ώστε να ενεργοποιηθεί η ανωτέρω σύμβαση.
•Η ΕΛΒΟ είναι η μόνη κρατική εταιρεία της Ελλάδος που έχει συμβόλαιο με την Αίγυπτο και είναι η μόνη που δεν θα λάβει μέρος στην έκθεση Αμυντικού Υλικού που διοργανώνεται από το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου στο Κάιρο τον Δεκέμβριο του 2018.
•Έχουν επισκεφθεί την ΕΛΒΟ Δύο (2) φορές από το 2015 με τελευταία επίσκεψη τον Φεβρουάριο του 2018 υψηλόβαθμα κλιμάκια από την Κυβέρνηση του Ιράκ που ενδιαφέρεται να κατασκευάσει 250-300 Hummer στην ΕΛΒΟ, η οποία είναι η μόνη εταιρεία εκτός Αμερικής που έχει την δυνατότητα και την άδεια (Licenses) από τον Αρχικό κατασκευαστή, την εταιρεία AM General / USA, να κατασκευάσει και να εξάγει.
•Η ΕΛΒΟ έχει επαναλαμβανόμενες προσκλήσεις από την Αίγυπτο και το Ιράκ για διαπραγματεύσεις για τα προαναφερόμενα και επιπρόσθετα προγράμματα.
•Η ΕΛΒΟ έχει υπογράψει συμφωνία μεταφοράς τεχνογνωσίας (transfer of technology) με την κατασκευάστρια εταιρεία του ΠΕΠ RM70 για την πλήρη αναβάθμιση των συστημάτων που βρίσκονται σε χρήση στον Ελληνικό Στρατό και χρίζουν άμεσης αναβάθμισης.
Και όλα αυτά τα κατάφερε χωρίς Πρόεδρο, χωρίς Διευθύνοντα Σύμβουλο, χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο, απλήρωτοι επαναλαμβανόμενα τα τελευταία 5 χρόνια για μήνες, με διχασμένο εργατοτεχνικό – υπαλληλικό προσωπικό λόγω συνδικαλιστικών παρατάξεων και «υποσχέσεων» μετατάξεων του προσωπικού σε άλλους φορείς του Δημοσίου .
Γιατί λοιπόν δεν προχωρά τίποτα;
Κι αφού άπαντες δείχνουν προς την πλευρά του ειδικού εκκαθεαριστή ,γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει ότι πρέπει για να τον αντικαταστήσει;
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016