Η ελληνοτουρκική κρίση του 1987 και η διδακτική ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου

Σαν σήμερα πέθανε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πολιτικός και πρωθυπουργός με φανατικούς υποστηρικτές και ορκισμένους εχθρούς. Οι πρώτοι μαγεύονταν από τον λόγο του και οι δεύτεροι παρά το γεγονός ότι τον μισούσαν αναγνώριζαν το ταλέντο του.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έκανε το μέγα λάθος να προσπαθήσει να τον στείλει φυλακή. Χρειάστηκαν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις για να κατορθώσει ο Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός και να στείλει τον Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Αυτό που πραγματικά κατάφερε ήταν να τον ξανακάνει πρωθυπουργό μόλις τρία χρόνια μετά.

Μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε διαχειριστεί την ελληνοτουρκική κρίση του 1987. Την μοναδική που θέλουμε να θυμόμαστε.
Στο βίντεο η ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε μετά από ΚΥΣΕΑ. Διδακτική για τους σημερινούς πολιτικούς μέρες που είναι. Όπως και τα όσα προαναφέραμε…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016