Το σύνολο των κορυφαίων αμυντικών βιομηχανιών της χώρας μας έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στην ελληνική έκθεση συστημάτων άμυνας και ασφαλείας DEFEA 2020, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 – 24 Ιουλίου 2020 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Την ίδια στιγμή εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον από καταξιωμένους οίκους του εξωτερικού και τις ηγέτιδες εταιρείες του αμυντικού κλάδου σε διεθνές επίπεδο, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών για την έκθεση που ήδη αναδεικνύεται σε σημείο αναφοράς για την αμυντική βιομηχανία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τα διεθνή πρότυπα και πρακτικές που εφαρμόζονται στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις αμυντικού εξοπλισμού σε ολόκληρο τον κόσμο, τα εθνικά περίπτερα αλλά και οι ανεξάρτητοι κατασκευαστές αμυντικού υλικού θα καταλάβουν όχι μόνο τις αίθουσες του Εκθεσιακού Κέντρου Metropolitan Expo (στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών) αλλά και τον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο, όπου και θα πραγματοποιηθούν ειδικές παρουσιάσεις σύγχρονων συστημάτων και υλικών.
Παράλληλα καθώς ήδη έχει εκδηλωθεί σχετική ζήτηση, αναμένεται να υπάρξουν συμμετοχές και παρουσιάσεις αεροπορικών μέσων και ήδη οι διοργανωτές βρίσκονται σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς για την αξιοποίηση χώρου εντός του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος. Αντίστοιχες διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς για την παρουσίαση στο πλαίσιο της DEFEA 2020 πολεμικών πλοίων και ναυτικών συστημάτων καθώς και συστημάτων ασφαλείας και επιτηρήσεως στην θάλασσα, που θεωρούνται απαραίτητα για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών και τρομοκρατικών επιθέσεων.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της έκθεσης και σε συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ θα προσκληθούν διεθνείς επίσημες αποστολές (international delegations) από χώρες της Ευρώπης, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.
Η έκθεση DEFEA – Defence Exhibition Athens 2020 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης- Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και διοργανώνεται από την μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων ROTA AE σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ).

Ταυτότητα Defea – Defence Exhibition Athens
Ημερομηνία: 22 – 24 Ιουνίου 2020
Τόπος: Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος
Διοργανωτές: ROTA AE
Σε συνεργασία με: ΣΕΚΠΥ
Αιγίδα: ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ
Εκθέτες: Αμυντικές βιομηχανίες, εταιρείες αμυντικού εξοπλισμού, Εθνικά περίπτερα
Απευθύνεται: Σε επαγγελματίες των ΕΔ, των σωμάτων ασφαλείας και της αμυντικής βιομηχανίας
Είσοδος: Δωρεάν

Λίγα λόγια για τη ROTA Α.Ε.
Με ιστορία 35 ετών η ROTA Α.Ε. είναι ο μεγαλύτερος εκθεσιακός οργανισμός στην Ελλάδα. Μαζί με τις θυγατρικές της διοργανώνει περισσότερες από 15 εκθέσεις το χρόνο. Επιπλέον συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο και διαχειρίζεται το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της Ελλάδας το Metropolitan EXPO στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016