Γράφει ο
Παναγιώτης Δημητριάδης Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α

Το 2018 δηλώθηκαν περίπου 5.000.000 εκ. πολίτες τουρκικής καταγωγής στην ΕΕ, εκ των οποίων τα 2.1 κατοικούν στην Γερμανία με το 1.5 εκατομμύρια να έχει δικαίωμα ψήφου. Στις τελευταίες εκλογές το 2018 στην Γερμανία, οι Γερμανοί πολίτες Τουρκικής καταγωγής ψήφισαν υπέρ των Σοσιαλδημοκρατών, παρά τις πιέσεις του Ερντογαν να μποϋκοτάρουν τις Γερμανικές εκλογές. Παραδοσιακά οι Τούρκοι επειδή προέρχονται από την εργατική τάξη αν και συντηρητικοί μουσουλμάνοι ψηφίζουν προς τα αριστερά με το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να παίρνει πάνω από το 60% των ψήφων και τους πράσινους πάνω από το 10%. Ελάχιστοι είναι οι ψήφοι προς το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα με το οποίο δεν τους συνδέει τίποτα ιδεολογικό αλλά και λόγω της άρνησης ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Από τους έντεκα (11) Τούρκους βουλευτές στην Γερμανία οι πέντε (5) ανήκουν στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, τρείς (3) στους πράσινους , ένας ( 1 ) στους Χριστιανοδημοκράτες και οι υπόλοιποι σε μικρότερα κόμματα. Στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, έξι (6) Γερμανοί πολίτες Τουρκικής καταγωγής εισήλθαν στην Ευρωβουλή .

Το 2014 στην Ολλανδία ιδρύθηκε το κόμμα DENK από δύο Ολλανδούς πολίτες Τουρκικής καταγωγής τους Τurahan Kuzu και τον Selcuk Ozturk οι οποίοι είχαν άμεση σύνδεση και υποστήριξη με το κόμμα ΑΚP του Ερντογαν. Το 2017 στις εκλογές της Ολλανδίας το κόμμα DENK μπήκε στην Ολλανδική Βουλή αφού κατάφερε και πήρε το 2,1 % αποσπώντας τρείς (3) έδρες από τους Σοσιαλιστές της Ολλανδίας.. Το 2019 στις περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές το κόμμα DENK έβγαλε 4 Περιφερειακούς συμβούλους και 24 Δημοτικούς, ενώ έβγαλε και 2 ευρωβουλευτές. Η πρακτική της αυτόνομης καθόδου σε εκλογές πολιτών τουρκικής καταγωγής ξεκίνησε από την Βουλγαρία όπου σήμερα υπάρχουν δύο κόμματα το Movement for Rights and Freedoms το οποίο ιδρύθηκε το 1990 μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και κατέχει ποσοστό 9% στην Βουλγαρική Βουλή με 25 έδρες και 3 έδρες στην Ευρωβουλή, Το κόμμα σήμερα ελέγχεται και χρηματοδοτείται από το κόμμα του Ερντογάν ,ενώ υπάρχει και δεύτερο κόμμα το Democrats for Responsibility, Solidarity and Toleranc το οποίο ιδρύθηκε το 2013 και το οποίο απέτυχε να μπει στην Βουλγαρική βουλή, αφού υπάρχει πλαφόν 4% .

Η πρόσφατη δημιουργία του κόμματος ΄΄ Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας΄΄ από την Τσιγδεμ Ασάφογλου και τους μουσουλμάνους της Θράκης, στην χώρα μας, με άμεση υποστήριξη από την Άγκυρα, δείχνει ότι η Τουρκία διαθέτει στρατηγικό σχέδιο διείσδυσης στα κοινοβούλια των χωρών της Ευρώπης, μέσω πολιτικών κομμάτων, ελεγχομένων πλήρως από αυτήν προκειμένου να επηρεάζονται αποφάσεις υπέρ της. Ο καθορισμός απλής αναλογικής κάτω του 3% για είσοδο στην Ελληνική Βουλή, θα δώσει την ευκαιρία για είσοδο στο Ελληνικό κοινοβούλιο μεμονωμένων ομάδων με απρόβλεπτες συνέπειες για τα εθνικά συμφέροντα. Ίσως την επόμενη δεκαετία δούμε και άλλα κόμματα ευρωπαϊκά να ιδρύονται από πολίτες Τουρκικής καταγωγής στην Γερμανία, το Βελγιο, Γαλλία κ.α, .ενώ η διείσδυσή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω των περιφερειακών κομμάτων δορυφόρων που αναπτύσσει στα Ευρωπαϊκά κράτη, θα της δώσει την δυνατότητα να ελέγχει αποφάσεις και να επιτυγχάνει την υλοποίηση των στρατηγιών της σχεδίων . αφού η ένταξη της στην ΕΕ φαντάζει διαστημικό όνειρο.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016