Άρθρο του Χρήστου Καπούτση

 

Μετά την βαθειά οικονομική κρίση, που μπήκε η χώρα το 2009 επισήμως, ανεπισήμως όμως από το 1999 και με την ένταξή της στη ζώνη του ευρώ, με πανθομολογούμενες ολέθριες κοινωνικές συνέπειες, η χώρα μας, μπαίνει σε μια ακόμη χειρότερη κρίση, όπου θα αναχθεί σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα η αντιμετώπιση των εξωτερικών απειλών, που θα θέσουν σε αμφισβήτηση την ιστορική συνέχεια και επιβίωση του Ελληνισμού και τη δυνατότητά του να εκφράζεται μέσω ενός κυριάρχου, ανεξάρτητου και εδαφικά ακεραίου κράτους.
Κύρια απειλή κατά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η Τουρκία , που ακολουθεί διαχρονικά και μάλιστα με κλιμακούμενη ένταση, μια επεκτατική και αναθεωρητική πολιτική . Η Τουρκία, έχει εκπεφρασμένες επισήμως πολύ συγκεκριμένες θέσεις που περιλαμβάνουν: Την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, την συγκυριαρχία στο Αιγαίο και τον επαναπροσδιορισμό της εθνικής κυριαρχίας τουλάχιστον 18 ελληνικών νησιών, την εμμονική άρνηση ότι το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου διαθέτει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και φυσικά, οι απαιτήσεις της και προβολή οιονεί κυριαρχικών δικαιωμάτων επί της ΑΟΖ της Κύπρου, εμμένοντας στην προκλητική πολιτική άποψη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι κυρίαρχο κράτος. Το σύστημα εξουσίας Τ. Ερντογάν επιμένει στην ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων της τουρκικής πολιτικής, που ευθέως στοχεύουν στην αμφισβήτηση και ακύρωση νομίμων κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας και μάλιστα, μέσω ακραίων επιλογών, που εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής πυγμής , της διπλωματικής αδιαλλαξίας και της χρήσης ή απειλή χρήσης στρατιωτικής βίας.

Η αντιμετώπιση της υπαρκτής τουρκικής απειλής, εκ μέρους της Ελλάδας, καθίσταται δυσχερής για δυο λόγους. Πρώτον λόγω της ανεπάρκειας του πολιτικού προσωπικού, που διακατέχεται από το σύνδρομο του ραγιαδισμού απέναντι στην επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας . Και δεύτερον, επειδή είναι βέβαιο, ότι οι «σύμμαχοι» μας ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και Ισραήλ, όχι μόνο δεν θα στέρξουν σε βοήθειά μας, αλλά θα υπονομεύσουν και κάθε ελληνική προσπάθεια να προστατέψει τα εθνικά μας συμφέροντα. Τα ιστορικά παραδείγματα (Χούντα, Κύπρος, Ίμια, Αιγαίο κ.ά), είναι διδακτικά για την προδοτική συμπεριφορά των «συμμάχων» σε βάρος του Ελληνισμού. Είναι σαφές ότι τα Στρατηγικά και γεωοικονομικά συμφέροντα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ε.Ε., δεν είναι συμβατά με τα Ελληνικά. Για αυτό άλλωστε και οι διακρατικές συμφωνίες , αλλά και οι απορρέουσες συμμαχικές υποχρεώσεις, είναι ετεροβαρείς σε βάρος της Ελλάδας , στην οποία η Δυτική Συμμαχία συμπεριφέρεται με πρωτοφανή πολιτικό κυνισμό και την εκμεταλλεύεται, ως αποικιακό κράτος- παρία!

Η αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής, δηλαδή η ύστατη προσπάθεια επιβίωσης του Ελληνισμού, θα πρέπει να στηρίζεται κυρίως στην Λαϊκή αφύπνιση και ευαισθητοποίηση. Τα μνημόνια , οι εξοντωτικές πολιτικές λιτότητας των τοκογλύφων δανειστών και των υποταγμένων πολιτικών των εθελόδουλων μνημονιακών Κυβερνήσεων, επιβλήθηκαν, επειδή δεν υπήρξε σοβαρή λαϊκή αντίδραση. Δεν θα πρέπει να επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο της λαϊκής αδιαφορίας και για τα εθνικά θέματα. Ουδείς δικαιούται να απέχει του Εθνικού προσκλητηρίου για την ενεργή προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας , της διασφάλισης Εθνικής Ανεξαρτησίας και της επιβίωσης του Ελληνισμού.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016