Φωτογραφία: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η αλλαγή της ημέρας αναχώρησης του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου για το Ισραήλ, ήταν αρκετή για να προκαλέσει σενάρια συνεδρίασης ΚΥΣΕΑ σήμερα με θέμα τις κρίσεις. Ο κ.Παναγιωτόπουλος ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει σήμερα για το Ισραήλ, αλλά τελικά θα πετάξει πολύ νωρίς αύριο το πρωί.

Αυτή η αλλαγή προκάλεσε τη φημολογία για κρίσεις ακόμη και σήμερα. Σε διαφορετική περίπτωση αυτές μετατίθενται από την Παρασκευή και μετά.

Περισσότερο ενδιαφέρον πάντως έχει τι θα βγει απ΄ αυτές τις κρίσεις. Ο παράγοντας “ελληνοτουρκικά” βαραίνει πολύ στις σκέψεις όσων έχουν την ευθύνη των αποφάσεων. Μπορεί οι πιέσεις “κομματικών” για αλλαγές να ΄ναι ισχυρές, ωστόσο στο ΥΠΕΘΑ υπάρχουν πιο ψύχραιμες σκέψεις και απόψεις. Αν αυτές επικρατήσουν -που είναι και το λογικό- θα έχουμε πολύ ήπιες κρίσεις.

Όπως και να ΄χει η εισήγηση της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ όπως μας διαβεβαίωσαν θα είναι ομόφωνη, παρά τα όσα ακούγονται.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016