Ο Άγγελος Συρίγος  αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, εξήγησε με σφαήνεια ,γιατί η συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί και δεν πρέπει να έρθει στην ελληνική Βουλή πριν από τον Μάρτιο.

Ο κ.Συρίγος επεσήμανε ότι η διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια, ολοκληρώνεται μόνο με την δημοσίευσή της στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Για να γίνει αυτό πρέπει να την υπογράψει ο πρόεδρος Ιβάνοφ. Κι αυτός έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι δεν θα την υπογράψει.

Με δεδομένο ότι η θητεία του ολοκληρώνεται τον Μάρτιο, ο κ.Συρίγος δεν βλέπει πως η συμφωνία μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή. Επεσήμανε δε ότι η Ελλάδα την έχει “πατήσει” ήδη μια φορά με την Αλβανία όταν δέχτηκε τη συμφωνία για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών που δεν είχε κυρωθεί με αποτέλεσμα τα Τίρανα να πάρουν αυτό που ήθελαν -το ΝΑΤΟ- και η συμφωνία να μην ισχύει, γιατί μετά μας είπαν ότι είχαν ένα εσωτερικό πρόβλημα!

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εύλογο: προς τι η βιασύνη να έρθει τώρα η συμφωνία;

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016