Έξι χρόνια λειτουργίας για το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης ( Ι.Δ.Ε.) συμπλήρωσε τον 6ο χρόνο λειτουργίας του και ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδωσε τα διπλώματα της σειράς < Λόρδος Βύρων >.Πρόκειται για ένα τελείως πρωτόγνωρο εθελοντικό εγχείρημα (για τα Ελληνικά δεδομένα )παροχής γενικής παιδείας στα στελέχη των Ε.Δ.και Σ.Ασφαλείας. Άπαντες εθελοντές!Διδάσκοντες,ομιλητές,μαθητές, που προσέρχονται στα μαθήματα μετά το τέλος του ωραρίου.

Σημειώνεται ότι από τις εκατοντάδες ωρών διδασκαλίας ουδεμιά απώλεια-απουσία υπήρξε ! Οι σπουδαστές , απόφοιτοι της ΣΕΘΑ, διδάκτορες, ,μεταπτυχιακοί,ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί έχουν τη δυνατότητα, χωρίς καμιά επιβάρυνση ,να συμμετέχουν σε διεθνή συνέδρια , να επισκέπτονται ιστορικούς χώρους,να παρακολουθούν διεθνή γεγονότα .Εφέτος 66  προσωπικότητες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα,εκ των οποίων 13 πρέσβεις χωρών φιλικών προς την Ελλάδα,τίμησαν το βήμα του Ι.Δ.Ε. του Γ.Ε.ΕΘ.Α . Λειτουργεί χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση του δημοσίου. Μια άλλη παράμετρος είναι η δυνατότις που παρέχεται στα κοινωνικά στελέχη που διδάσκουν να γνωρίσουν εκ του πλησίον και να εκτιμήσουν το επίπεδο των Ελλήνων αξιωματικών. Δημιουργός και εμψυχωτής πάντα ο καθηγητής Δρ Αριστείδης Κ. Γιαπαλής με την ενθουσιώδη ομάδα του .

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016