Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το  πρακτορείο ειδήσεων MIA έγινε η πρώτη συνάντηση στρατιωτικών Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο  Αρχιπλοίαρχος Μιχαήλ Ναούμ. Από την άλλη πλευρά επικεφαλής ήταν ο  Συνταγματάρχης Ζόραν Σεκούλοφσκι.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο το βασικό θέμα που συζητήθηκε ήταν η αναζήτηση συνεργασιών σε διμερές επίπεδο, στο πλαίσιο όσων είχαν συμφωνήσει οι υπουργοί των δύο χωρών, Ευάγγελος Αποστολάκης και Ράντμιλα Σεκερίνσκα, τον Φεβρουάριο στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ από τα Σκόπια η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας η οποία δήλωσε ότι “το κανάλι επικοινωνίας έχει ανοίξει,στον τομέα της Άμυνας και πρέπει να καλύψουμε το χαμένο χρόνο”.

Σύμφωνα πάντα με το ΜΙΑ  ο Αρχιπλοίαρχος Μιχαήλ Ναούμ τόνισε  ότι οι συνομιλίες σε επίπεδο επιτελείων δεν είναι γραφειοκρατικού χαρακτήρα αλλά αποτελούν ουσιαστική διαδικασία για την προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας. Σημείωσε, ακόμα, ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να υλοποιήσουν τα σχέδια για εμβάθυνση της συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Βόρειας Μακεδονίας, με βάση τις κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και προς το συμφέρον των πολιτών των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι οι δυνατότητες συνεργασίας είναι τεράστιες.

Το πρακτορείο προσθέτει ότι  η Υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας κάλεσε τον Έλληνα ομόλογό της να επισκεφθεί επίσημα τα Σκόπια και ότι αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση που θα έχουν οι Υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης μετά από 16 χρόνια.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016