Δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.  «Ο εξωστρεφής προσανατολισμός και η εξάπλωση των ελληνικών προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρήσεων στο εξωτερικό θα πρέπει να αποτελέσει κεντρικό άξονα για την ανάπτυξη τόσο των επιχειρήσεων, όσο και της εθνικής οικονομίας» τόνισε ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, Πρόεδρος του EFA GROUP στη διάρκεια ομιλίας του σε διεθνές κοινό και δη στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων, που διεξήχθη στην Αθήνα, 19-20 Σεπτεμβρίου 2019.

Το διακύβευμα είναι, ειδικά τώρα, όχι μόνο στο πως θα προσελκύσουμε τις νέες επενδύσεις, αλλά και στο πως θα ενισχύσουμε τις ελληνικές εξαγωγές μέσω επενδύσεων στο εξωτερικό.

«Διευρύνοντας την όσμωση μέσα από συνεργασίες και στρατηγικές συμμαχίες, μπορούμε να ενθαρρύνουμε τις ίδιες τις ελληνικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στο εξωτερικό, μεγαλώνοντας έτσι το μέγεθος της επιχειρηματικής τους επικράτειας» τόνισε ο κ. Χατζημηνάς.

Δεν είναι λίγο να μιλάει κάποιος που έχει αποδείξει ότι όταν έχεις στόχους και ποιότητα σε ό,τι παράγεις, μπορείς να διεκδικείς περισσότερα για το καλό της Ενωμένης Ευρώπης και της συλλογικής της ασφάλειας.

Αλλά τι περιλαμβάνει η οικοδόμηση μιας ενωμένης Ευρώπης; Για την οικοδόμηση μια Ενωμένης Ευρώπης, τόνισε ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν οι αβάσιμες νευρώσεις που υπάρχουν έναντι των ελληνικών εταιριών. Συγχρόνως, οι χώρες – μέλη να έχουν την τόλμη να αναγνωρίσουν τον καλύτερο σε κάθε τομέα, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης.
Και η THEON SENSORS, εταιρία του EFA GROUP, είναι η μόνη που δικαιούται να το πει: αποτελεί μια ελληνική εταιρία πρότυπο εξωστρέφειας, και είναι αναγνωρισμένη ως η κορυφαία εταιρία night vision ηλεκτρο-οπτικών οργάνων στην Ευρώπη και μία από τις πρώτες στον κόσμο, με τις εξαγωγές της να αντιπροσωπεύουν πάνω από το 90% του συνολικού της τζίρου σε περισσότερες από 50 χώρες ανά τον κόσμο.

Δεν είναι τα λόγια που δίνουν χώρο. Είναι και οι επιδόσεις και το όραμα. Όραμα χωρίς επιδόσεις είναι χαμένες σκέψεις. Και επιδόσεις χωρίς όραμα αρμόζει σε λογιστές. Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς έχει διαχρονικά αποδείξει ότι και ξέρει και μπορεί να θέσει τον βηματισμό, να τον ακολουθήσει και να συμπαρασύρει προς την εξέλιξη ολόκληρη την αγορά.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016