Μετά από τις δηλώσεις Ερντογάν κατά της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου και την ανακοίνωση ότι “η Τουρκία ξεκινά έρευνες και γεωτρήσεις στη Μεσόγειο,γιατί εξαπατήθηκε από τους Έλληνες”, υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια δημιουργίας κλίματος νέας ελληνοτουρκικής κρίσης.

Την αποστολή δημιουργίας αυτού του κλίματος έχουν αναλάβει τουρκικοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μηνύματα για έξοδο πολεμικών πλοίων από τα Στενά με πορεία πλεύσης προς το νότο και απόσυρση των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων από τη νατοϊκή δύναμη Standing NATO Maritime Group 2 (SNMG2), προκειμένουν να σπεύσουν “στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο” εμφανίστηκαν αργά το βράδυ. Άλλα προαναγγέλουν “σημαντικά γεγονότα το επόμενο 24ωρο”.

Τίποτα επίσημο και αξιόπιστο δεν υπάρχει. Έτσι κι αλλιώς όμως από χθες το μεσημέρι ο ελληνικός Στόλος βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας, όπως και μονάδες της ΠΑ. Συνεπώς όλα και όλοι παρακολουθούνται.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016