Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την έναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας, Ερντογάν και Ακάρ συνεχίζουν να μιλούν για τη “Γαλάζια Πατρίδα”. Στις δηλώσεις τους δίνουν πάρα πολύ μεγάλη σημασία στο ναυτικό τους, κάτι που στην Αθήνα ως γνωστόν αρνούνται να κατανοήσουν. Η υπόθεση με τις γαλλικές φρεγάτες είναι ενδεικτική της άρνησης των Αθηνών να καταλάβει τα βασικά…

 

«Σήμερα ως μια από τις 10 χώρες που σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και να συντηρούν πολεμικά πλοία, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις και να προστατεύουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” για να ενισχύσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης στους συμμάχους μας και να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας» είπε ο Ερντογάν.

“Κλέβοντας” και κάνοντας …Τούρκο τον Βιργίλιο είπε:

«Ακούγοντας τους προγόνους μας  που έλεγαν ‘εάν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο’, εξοπλίζουμε το Ναυτικό μας καθώς και τις μονάδες του στρατού για να διαιωνίσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα μας, την περιοχή μας και όλον τον κόσμο».

Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ  είπε ότι  «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016