Ως αντιπολίτευση η ΝΔ είχε κάνει σημαία το θέμα της ασφάλειας του πολίτη με αρκετή δόση υπερβολής. Η Αθήνα αντιμετωπίζει τα προβλήματα ασφαλείας που έχουν όλες οι μεγαλουπόλεις στον κόσμο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν και δεν είναι…Καμπούλ. Ακόμη και σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ,η Αθήνα είναι πιο ασφαλής. Οι πολίτες της κυκλοφορούν χωρίς τα άγχη που έχουν πολίτες άλλων πόλεων της Ευρώπης που χτυπήθηκαν από επιθέσεις. Επιθέσεις που προκάλεσαν νεκρούς κι έχουν προκαλέσει στους πολίτες ένα διαρκή τρόμο. Αυτά στην Αθήνα δεν υπάρχουν.

Πρόβλημα εγκληματικότητας υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η ΝΔ ως κυβέρνηση έχει χάσει τη “μάχη της ασφάλειας” σ΄ ένα πόλεμο που η ίδια κήρυξε. Τα όσα έχουν συμβεί σε επίπεδο ασφάλειας τους μήνες διακυβέρνησης της είναι προφανώς χειρότερα απ΄ όσα συνέβαιναν πριν την …κήρυξη αυτού του πολέμου. Όσα συνέβησαν σε εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου χθες, μέρα μεσημέρι, είναι μία ένδειξη ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Απ΄ότι φαίνεται η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί από το δικό της αφήγημα που ήθελε την Αθήνα να έχει το ίδιο επίπεδο ασφάλειας με την Καμπούλ. Το χειρότερο είναι ότι με τις ενέργειες της κάνει ότι μπορεί για να επιβεβαιώσει όσα έλεγε προεκλογικά, όχι όμως για τη λύση του προβλήματος της ασφάλειας.

Προς το παρόν σήμερα το υπουργικό συμβούλιο συζητά για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι. Και μη χειρότερα δηλαδή…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016