Από τη μία το γεωτρύπανο YAVUZ και από την άλλη το ερευνητικό σκάφος BARBAROS.Και τα δύο εντός της κυπριακής ΑΟΖ! Κι όμως στην Αθήνα η κυβέρνηση μιλά για “αποκλιμάκωση” σ΄ ότι έχει να κάνει με την Τουρκία! Το νέο δόγμα που λέει “άλλο Ελλάδα, άλλο Κύπρος” φαίνεται ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή, δικαιώνοντας τον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά ο οποίος κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση για εγκατάλειψη της Κύπρου.

Οι χάρτες από το marinetraffic

Στην Κύπρο πάλι ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θέλει να παραδεχτεί με κανέναν τρόπο ότι η κρίση με την Τουρκία έτσι κι αλλιώς στρατικοποιείται από την Άγκυρα και είναι μάταιο ο ίδιος να υποστηρίζει ότι όλα θα πρέπει να λυθούν μόνο με διπλωματικά μέσα. Στην Κύπρο ήδη κάποιοι ζητούν δημόσια τη βοήθεια της Αθήνας, η οποία όμως δεν ανταποκρίνεται.

Την αποστολή στην Κύπρο “ενισχυμένου σώματος του ελληνικού στρατού για να δημιουργηθεί αποτρεπτική προοπτική απέναντι σε μια ενδεχόμενη τουρκική επέλαση”, ζήτησε ο πρόεδρος του σοσιαλπατριωτικού κόμματος ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Εξοπλισμό της Κύπρου ζητά η πρώην ευρωβουλευτής Ε.Θεοχάρους.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016