Ο Ευάγγελος Αποστολάκης όταν ήταν Α/ΓΕΕΘΑ είχε μιλήσει για εξαϋλωση όποιου τολμήσει να πατήσει σε ελληνικό έδαφος. Ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα και απάντησε με τον τρόπο που κάθε στρατιωτικός οφείλει να απαντά: “Όποιος κι αν τολμήσει να εισβάλλει στο έδαφος μας, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι”.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ, δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων για το τι θα πράξει η Ελλάδα σε περίπτωση που η τουρκική επιθετικότητα κλιμακωθεί. Απάντησε σ΄ όλες τις ερωτήσεις με ψύχραιμο και αυτονόητο τρόπο. “Οι Τούρκοι κάνουν ότι νομίζουν κι εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει”, είπε ο Α/ΓΕΕΘΑ.

“Ξέρουμε  τι θα κάνουμε και στον Έβρο, και στα νησιά και σε ανοιχτή θάλασσα. Οι Τούρκοι με τη συμπεριφορά τους προδίδουν και μεγάλη νευρικότητα για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας τους. Όσες χώρες διετέλεσαν κάποτε αυτοκρατορίες, παρουσιάζουν συμπεριφορές που σχετίζονται με τις αναμνήσεις τους. Αυτό στη δική τους τουλάχιστον περίπτωση προκαλεί μεγάλη αστάθεια».

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016