Διαξιφισμοί 

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

                                                              από τον Κων. Φράγκο

 

25η Μαρτίου 2019

Άσμα ηρωικό και πένθιμο

(Άδεται με μουσική υποκλαπείσα από

ηρωικό θούριο παρελάσεων του 1950)

 • Των πολιτικών τα φουσάτα περάσαν

σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά

με κομπίνες το κράτος χαλάσαν.

Ξεπούλησαν τα πάντα φτηνά.

 • Να οι εχθροί μας πια τώρα σκορπίσαν

και ξανάρθε σε εμάς λευτεριά

για να φτιάξουμε τα όσα γκρεμίσαν

ας κοιτάξουμε τώρα μπροστά.

(Αυτοί οι στίχοι παρέχονται ως υποσχέσεις από την Εξουσία, ως μαλακτικόν χαμαίμηλον, για ν’ αποκοιμίζουν)

 • Επωδός

Η σαπίλα ποτέ δεν πεθαίνει

δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά

μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει

και ξανά προς το πλιάτσικο τραβά (τρις)

 • Ιδιαίτερα σήμερα μετά την απροθυμία της Αριστερής (;) Κυβέρνησης να καταργήσει το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος. Θα την ευγνωμονούν οι προσεχείς γενιές λωποδυτών Υπουργών. Κατάταξε τον εαυτόν της στον ίδιο χώρο με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Αντωνομπένηδες: Κλεπτομανής Συντεχνία των Πολιτικών.

Οι πολιτικές Δυναστείες Σήμερα

 • Όταν ο αείμνηστος εθνάρχης Κων. Καραμανλής ο Α΄ κατάφερε, με κόλπο, να απαλλάξει τη χώρα από τη Δυναστεία των Γλυγκσβούργων και να καθιερώσει ως πολίτευμα της χώρας την Προεδρική Δημοκρατία, ποτέ δεν φανταζόταν το κουλουβάχατο που θα επακολουθούσε και τη σημερινή μορφή της ευτυχισμένης Δημοκρατίας –Οικογενειοκρατίας.
 • Τη Δυναστεία αυτή διαδέχθησαν πολλές, μα πάρα πολλές, μικρότερες που αρμέγουν την Εξουσία στη δύστυχη αυτή χώρα. Η Ελλάδα είναι το πρώτο, με μεγάλη διαφορά, κράτος του κόσμου με τις τόσες μεγάλες πληγές της οικογενειοκρατίας ή αλλιώς, αν θέλετε, Νεποτισμού.
 • Θα περίμενε κανείς ότι σ’ αυτή την τραγική χρονική συγκυρία που η χώρα έχει ξεπουληθεί, έχει λεηλατηθεί, έχει γονατίσει, οι οικογένειες έχουσες συνείδηση του κακού που έκαναν, θα είχαν αποσυρθεί. Όχι, δα. Υπάρχουν και διεκδικούν την αρπαγή και νομή της εξουσίας. Κι’ εμείς, ως ηλίθια πρόβατα επί σφαγή τις ψηφίζουμε.
 • Οι μεγάλες Δυναστείες είναι τρεις. Παπανδρέου, Καραμανλής, Μητσοτάκης. Πολυμελείς με δελφίνους και πρίγκιπες. Στις επερχόμενες εκλογές οι δυναστείες, απτόητες, λόγω έλλειψης ελέγχου, Νέμεσης και κυριαρχούσης της ατιμωρησίας κατέρχονται πάνοπλες για την κατάληψη της εξουσίας. Υπάρχουν και αυτόνομοι, βαρώνοι, όπως οι Αντωνομπένηδες κ.α.

– Παπανδρέου. Έχουμε φτάσει αισίως στον Παπανδρέου Δ’, Νικόλαο. Ο κ. Ν. Παπανδρέου, υιός του Ανδρέα, απεφάσισε σε ώριμη ηλικία, δηλώνων ως επάγγελμα αυτό του συγγραφέως, να προσφέρει, ως Παπανδρέου, στη Χώρα και να συμπληρώσει τ’ αγαθά, τα οποία έχουν ήδη προσφέρει στον τόπο, ο πατέρας του Ανδρέας (ο Β’) και ο αδελφός του Γιωργάκης (ο Γ’). Επέλεξε δε την Ευρωβουλή με τους τραγανούς καρπούς, την ξενοιασιά, τους προκλητικούς μισθούς. Ήδη η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη τον έχρισε ως συνεχιστή της Δυναστείας και υποψήφιο δελφίνο του κόμματος καθ’ ότι, ως εδηλώθη, το όνομα Παπανδρέου είναι brand name (όπως π.χ. το κονιάκ Μεταξά), επώνυμο προϊόν για τους Μαμελούκους Έλληνες. Στη Δυναστεία όμως παραμένει ενεργός και ο Παπανδρέου Γ’, ο Γιωργάκης, ο επονομαζόμενος Καστελοριζιώτης. Μερίμνη της Αρχηγού κ. Φώφης, πάλι, ο εξυπνότερος της Δυναστείας θα λάβει ex officio την έδρα της Αχαΐας, ανεξάρτητα αν τον θέλουν ή όχι οι Πατρινοί. Ο νυν βουλευτής κ. Παπαθεοδώρου εκτοπίσθηκε, ανάλγητα, στη Β’ Αθήνας. Μιλάμε για δημοκρατικές διαδικασίες σ’ ένα κόμμα που αυτοαποκαλείται ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Αλλαγή κι’ απάνω τούρλα.

  Καραμανλής. Το βίο και πολιτεία του κ. Κων. Καραμανλή Β’, του επονομαζομένου Ακάματου ή Σκανδαλοθάφτη τον ξέρετε. Επιμένει, κι’ αυτός, να εκλέγεται ex officio και να καταλαμβάνει μια έδρα στη Βουλή παραμένων σιωπηλός. Είναι κοντολογίς αργόμισθος. Εσχάτως εμφανίζεται και ο Καραμανλής Γ’, γιός του μεγάλου πολιτικού Αχιλλέως, αδελφού του Κωνσταντίνου Α’. Ο κ. Γ’ λειτουργεί ως δελφίνος στο κόμμα. Κι’ αυτός μηδέποτε εργασθείς.

  Μητσοτάκης. Η οικογένεια, πλην από τον Κυριάκο, Αρχηγό της ΝΔ, που ορθώς αποκαλείται Μητσοτάκης Β’, διαθέτει και τον οιονεί Μητσοτάκη Γ’, δηλαδή τον υιό της Ντόρας κ. Κώστα Μπακογιάννη που παρουσιάζεται κι’ αυτός ως δελφίνος του οίκου. Η ομάδα, όμως, είναι πιο ενισχυμένη με την παρουσία της κ. Ντόρας η οποία κινείται με δύο προσδοκίες. Η πρώτη είναι να πέσει, το γρηγορότερο το τυρί από το στόμα του Κυριάκου και να τ’ αρπάξει ή ν’ ανεβάσει τον Κώστα στο θρόνο, οπότε θα λειτουργεί ως Βασιλομήτωρ ή Βαλιντέ Σουλτάνα.

 • Συμπερασματικά: Θα έχουμε τον Παπανδρέου Δ’ στην Ευρωβουλή έτοιμο να διεκδικήσει το κόμμα μετά τη σίγουρη πτώση της Φώφης. Ο Παπανδρέου Γ’, Γιωργάκης, θα είναι στη Βουλή για να συνεχίσει να βλάπτει τη Χώρα. Ομοίως, στη Βουλή θα έχουμε και τους Καραμανλήδες Β’ και Γ’. Από τη Δυναστεία Μητσοτάκη τον Κυριάκο και την Ντόρα, ενώ ο Μητσοτάκης Γ’ (Κώστας Μπ.) θα καταλάβει, κατά πάσα πιθανότητα, το θώκο του Δήμου Αθηναίων, με στόχο, τελικό, την Προεδρία της ΝΔ.
 • Ζήτω το Έθνος. Ζήτω η Ελληνική Δημοκρατία.

ΥΓ. Η φωτογραφία παρουσιάζει στιγμιότυπο από την τελετή χρίσματος του Νικολάκη, ως Παπανδρέου Δ’ από την αρχηγό Φώφη. Στο βάθος διακρίνονται οι νέοι αγωνιστές του κόμματος αλλαγής κος Σκανδαλίδης, Καρχιμάκης, Πρωτόπαππας, Κεγκέρογλου, Λοβέρδος, Ρέπας κα

Απωλέσθη κάθε είδους φιλότιμου

 • Με απόφαση του Υπ. Εσωτερικών κ. Αλεξ. Χαρίτση (15425/19) διατίθενται 12,5 εκ. € για τις προεκλογικές ανάγκες των κομμάτων: ΣΥΡΙΖΑ 4,1 εκ., ΝΔ 3,315, ΠΑΣΟΚ 829 και ΚΚΕ 906.000.
 • Δεν φτάνουν αυτά. Πρέπει να πάρουν και τα κομματίδια, για να μην φωνάζουν. Καρατζαφέρης 73.529, Λαφαζάνης 73.529, Πυρίκαυστος Ελλάς, Άρμα Πολιτών κ.λπ.

Προσέλθετε, η ενημερούσα Πατρίς μοιράζει.

 • Ακούστε και τα χειρότερα. Το Αριστερό Κράτος δίνει κι’ άλλα λεφτά στα αδηφάγα κόμματα. Προς τι; Άκουσον-άκουσον: Για έρευνα και επιμόρφωση!!! Ποιοι να ερευνήσουν και τι να ερευνήσουν Σύντροφοι; (Για διανομή κατ’ … οίκον, είναι τα μπιμπικίνια). ΣΥΡΙΖΑ 820.000, ΝΔ 663.000 κ.ο.κ..
 • Ούτε ίχνος τσίπας…
 • Γιατί τα λεφτά αυτά της έρευνας κι’ επιμόρφωσης δεν τα δίνουν στον ΣΕΚΠΥ , ΕΑΒ ή μια ιδιωτική εταιρεία (π.χ. την ΤΗΕΟΝ. Θα έγραφα και INTRACOM αλλά ο κ. Μπόμπολας πολιτεύεται πλέον) να μελετήσουν ένα ελληνικό UAV, τομέας που οι Τούρκοι υπερτερούν συντριπτικά;

Ρίξε στο γυαλί φαρμάκι

 • Ιδού η κατανομή των 241 εκ. € που «λησμόνησαν» οι χρυσές κυβερνήσεις μας να εισπράξουν από τις φαρμακευτικές εταιρείες.
 • 2006-2007 134 εκ. € (Κυβέρνηση Καραμανλή)
 • 2008 67,2 εκ. € (Κυβέρνηση Καραμανλή)
 • 2009 17,5 εκ. € (Καραμανλής – Γιωργάκης)
 • 2010 22,2 εκ. € (Γιωργάκης)
 • Είναι τότε που το ΓΕΣ ζητούσε επιμόνως και φορτικά 40 εκ. $ για τον εκσυγχρονισμό των APACHE και 20 εκ. € για αγορά πυρομαχικών για τα παραληφθέντα, ήδη, άρματα LEO. Το κράτος δεν είχε…
 • Οι Συριζαίοι τώρα στα ξεβλάσταρα ανεκάλυψαν το σκάνδαλο. Να δω τη συνέχεια…

Τι έγιναν οι 2 τεθωρακισμένες BMW;

 • Την ώρα που οι λαοφιλείς κυβερνήσεις των μεγάλων Ηγετών Κωστάκη και Γιωργάκη (που θα τους έχουμε πάλι στη Νέα Βουλή προς δόξα της ηλιθιότητας των Ελλήνων) οδηγούσαν την Χώρα στη χρεωκοπία ο ΥΠΟΙΚ του Γιωργάκη κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, μέγας Οικονομολόγος, αγόρασε δύο (2) τεθωρακισμένες BMW αξίας 800.000€, εκάστη. Μια για τον πολύτιμο εαυτόν του και μια για τον Μεγάλο Ηγέτη.
 • Ξέρω καλά ότι η μία εχρησιμοποιείτο μέχρι το 2015 από τον Άρχοντα ΒΕΝΙ. Η άλλη;
 • Γιατί δεν τις εκποίησε ο κ. Τσίπρας, όπως είχε υποσχεθεί, μαζί ένα αεροπλάνο VIP’S; Απλά μας έλεγε ψέματα. Ποιοι αριστεροί χρησιμοποιούν σήμερα τις δύο BMW;

Αιδώς, ωρέ Συριζαίοι

 • Σας ψήφισαν, αυτοί που σας ψήφισαν, αηδιασμένοι από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Αντωνομπένηδες, για να νοικοκυρέψετε τη Χώρα, να μην κάνετε τα ίδια με τους φαύλους.
 • Να εφαρμόσετε σχετικό έλεγχο και Νέμεση στους Λωποδύτες, έστω, το λιγότερο, να τους «κράξετε» δημόσια και με ντοκουμέντα ώστε να ξεκαθαρίσει, σιγά-σιγά, το πολιτικό τοπίο.
 • Ουδέν πράξατε. Όλα τα μπουμπούκια, από το 1996 μέχρι σήμερα, αυτοπροβάλλονται θρασύτατα, ως Σωτήρες και διεκδικούν ΑΤΙΜΩΡΗΤΙ ξανά την εξουσία. Αφήσατε απείραχτο το κομματικό κράτος   (Αριθμό Βουλευτών, αυτοκίνητα, προνόμια Βουλευτών, διορισμοί, προνόμια τ. Πρωθυπουργών και Πρόεδρων Βουλής κ.λπ.) Δεν ακουμπήσατε τη χλίδα ενώ γονατίσατε το λαό.
 • Και το χειρότερο. Το αίσχιστο. Διατηρήσατε το όνειδος της Χώρας. Κάτι που την εκθέτει διεθνώς και την προβάλει πρώτη στη διαφθορά.  Το άρθρο 86 του Συντάγματος που συγκαλύπτει τους λωποδύτες Υπουργούς.
 • Σας δόθηκε η ευκαιρία να καθιερώσετε θεσμούς (θητεία Βουλευτών – Υπουργών, ασυμβίβαστο Βουλευτή-Υπουργού και τόσα  άλλα). Ενταχθήκατε, σιωπηρώς, κι’ εσείς στο χώρο των αστικών κομμάτων που τέρπονται με τις λεηλασίες και αρπαγές του Δημοσίου. Κρίμα κ. Αλέξη.

Ρε μπας;

 • Η καλά πληροφορημένη, Νεοδημοκρατική ΕΣΤΙΑ, σε πρωτοσέλιδο, ολοσέλιδο ρεπορτάζ (14/03) μας πληροφορεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι κοντά στη ΝΔ.
 • Την έχει, δηλαδή, προσεγγίσει και ενδέχεται, ανάλογα πως θα πάνε οι συζητήσεις, να τον δούμε στο Επικρατείας της Νουδούλας.
 • Σωστά το σκέπτεται. Σου λέει: Η Φώφη μου φέρνει δυσκολίες να με βάλει πρώτο στο Επικρατείας. Ας μπω στη ΝΔ μπορεί και να βρεθώ ξανά Αντιπρόεδρος όπως επί αλήστου μνήμης Αντώνη. Για την Ελλάδα ρε…
 • Μετά τους Άκη, Πάγκαλο άλλος ένας βαρόνος του πάλαι ποτέ ένδοξου ΠΑΣΟΚ ψηφίζει την «καταραμένη» Ν.Δ., όπως την ονομάζει η Πρόεδρος κ. Φώφη, η οποία όμως, επί Αντωνομπένηδων, υπήρξε επίλεκτη Υπουργός της.

Ο δε “παράνομος” Ιούδας ουκ η βουλήθει συνιέναι.

Προ εβδομάδων, κατήγγειλα ότι για μια χούφτα € ο ΑΟΟΑ ξεθεμελιώνει τον Όμιλο Αντισφαίρισης Παπάγου που έγινε πάνω σε βράχια προ 40 ετών από βετεράνους Αξιωματικούς του Ναυτικού.

Αυτοί οι Αξιωματικοί, που στην πορεία προστέθηκαν κι άλλοι, έφτιαξαν, με το υστέρημά τους γήπεδο, αναψυκτήριο κλπ. Δαμάζοντας τα βράχια επαναλαμβάνω.

Λέγεται πως ένας “τοπικός παράγων” προστατευόμενος ΆΝΩΘΕΝ θα πάρει την εκμετάλλευση του χώρου. Σήμερα τα ΑΝΩΘΕΝ έχουν αλλάξει.. Ας βρεθεί μια χρυσή τομή. Θα επανέλθω…

Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ)

 • Πρόεδρος ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Βασ. Ροζής.
 • Αποτελεί, οιωνεί, το συνδικαλιστικό όργανο των αποστράτων της Ξηράς. Αντίστοιχες οι ΕΑΑΝ (Ναυτικού) και ΕΑΑΑ (Π.Α.).
 • Οι τρεις Ενώσεις δέχθηκαν πρόσκληση από τον Υπουργό                              κ. Ε. Αποστολάκη να τον επισκεφθούν για συνάντηση γνωριμίας.
 • Υπάρχει ένα Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών το οποίο κατά την προετοιμασία της συνάντησης δεν συμφώνησε για μερικές εισηγήσεις της ΕΑΑΣ οπότε η τελευταία αρνήθηκε να συμμετάσχει. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, αλλά νομίζω ότι για ευνόητους λόγους ο Στρατός θα έπρεπε να συμμετάσχει υποβάλλοντας ένα ξεχωριστό σημείωμα στον Υπουργό. Δεν αντιλαμβάνομαι την τήρηση αυτής της σκληρής στάσης. Έχει οσμή αγένειας. Κάθε ένωση τέτοιας μορφής δρα έντονα και επιθετικά για να στηρίξει τα συμφέροντα του κλάδου αλλά όχι αντιπολιτευτικά, ανελαστικά και κομματικά.
 • O Υπουργός Ναύαρχος κ. Ευάγγελος Αποστολάκης είναι άνθρωπος της κατανόησης και του μέτρου, επιθυμών σφόδρα να βοηθήσει τους βετεράνους και είναι ο μόνος Υπουργός με, νωπές, ρίζες στο Στράτευμα μετά 40 χρόνια, όταν τον θώκο κατείχε ο αείμνηστος HΟNEST JOHN, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος.
 • Ο κ. Άγγελος Συρίγος είναι κορυφαίος Καθηγητής-Διεθνολόγος, ο καλλίτερος απ’ αυτούς τους «ξερόλες» που εμφανίζονται στην τηλεόραση και μας ζαλίζουν με τις γνωμοδοτήσεις τους. Ίσως είναι η καλλίτερη επιλογή του κ. Κ. Μητσοτάκη για την Ευρωβουλή.
 • Η ΕΑΑΣ οργάνωσε συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο (19-03-19) για την Εθνική Γιορτή με κύριο ομιλητή τον κ. Συρίγο. Σε άλλες περιπτώσεις άριστα, σήμερα όχι γιατί ο κ. καθηγητής είναι πολιτευτής της ΝΔ.
 • Επίσης θα έλεγα στον αγαπητό Στρατηγό κ. Ροζή, που κι’ εγώ τον ψήφισα, να αποφεύγει τους εναγκαλισμούς με τον Παναγριώτατο Καλαβρύτων στα συλλαλητήρια. Εκτίθεται. Η Ένωση και κάθε Ένωση πρέπει να είναι μακριά, πολύ μακριά από τα κόμματα. Ζήτω η 25η Μαρτίου.

ΣΕΚΠΥ και ΕΕΑΛΕΑΑ

 • Οι δύο ομάδες μη κρατικών  αμυντικών βιομηχανιών της Χώρας με προσπάθειες επιβίωσης και διάκρισης.
 • Οργάνωσαν ημερίδα για την κριτική της Συμμετοχής της Ελλάδας στην μεγάλη έκθεση INDEX 2019 στο Αμπού – Νταμπί, ένθα συμμετείχαν επιτυχώς, και έγιναν προτάσεις για το 2020.
 • Δεν μπορώ παρά να θυμηθώ το μεγάλο Ηγέτη κ. Ευάγγελο       Βενιζέλο που διέλυσε, χωρίς λόγο και αιτία την ελληνική, ακμάζουσα, DEFENDORY. Κανείς δεν τον έλεγξε. Ούτε η Αριστερή Κυβέρνηση. Σήμερα φιλοδοξεί να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γιατί όχι; Στα χάλια που είμαστε.

Γέφυρες…

 • Στο ένα βάθρο διέκρινα τους Αρσένηδες: Λούκα, Κοκκινοβασίλη, Μπεντενιώτη, Λάζαρη. Τι να υποθέσω; Μαζεύτηκαν να κάνουν τρισάγιο στο Μάκη;
 • Στην άλλη Μπίστηδες και λοιποί περιφερόμενοι μαζί με τον Αντώναρο.
 • Αγαλλίασε η ψυχή μου από το νιάτο και τον ενθουσιασμό.

Μάγκες ρίξτε τα γιοφύρια

κι’ άσε τους να σπάν’ καρύδια (δις)

Σαν τα σαλιγκάρια

 • Σε μια στιγμή ενθουσιασμού η Πρόεδρος Φώφη αναφώνησε                          «Ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι Κεντροαριστερός».
 • Τ’ άκουσαν μερικοί και σκίρτησε η καρδούλα τους. Άρχισαν                              να βγαίνουν σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή: Σημίτης, Βενιζέλος, κυρ Απόστολος Κακλαμάνης… Είναι αυτοί Κεντροαριστεροί; Πόθεν;

Ελλάς-Τρελάς

 • Το Ευρωκοινοβούλιο με ψήφους 370 υπέρ, 109 κατά και 143 αποχές απεφάσισε την αναστολή ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.
 • Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές ακούσαντες τον Ερντογάν να μας ονομάζει, από τη Σμύρνη, γκιαούρηδες και να μας απειλεί με λεπίδι, εψήφισαν αρνητικά, στους 109. Αυτοί τώρα θα μιλήσουν στην Ευρωβουλή για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Ευτυχώς θα πάνε εκεί Κουρουμπλής, Μεϊμαράκης, Τζαβέλλα, Αυτιάς και θα τα ρυθμίσουν.

Προς ΑΝΥΕΘΑ κ. Παν. Ρήγα

 • Ευσεβάστως.
 • Αν θέλετε να κάνετε μερικούς κομπιναδόρους συναδέλφους σας να μη σας κουνάν το δάκτυλο, να μην κραυγάζουν για διαφθορά και να  μην απειλούν φροντίστε να ενημερωθείτε πάραυτα περί των οργίων των ΑΩ της αγοράς ελικοπτέρων ΝΗ-90 και APACHE (Από τους Σημιτογιάννους).
 • Δεν θα σας πουν τυμβωρύχους. Τα γεγονότα είναι νωπά  (10-15), Κυβερνήσεις Γιωργάκη και Αντωνομπένηδων. Μην αργοπορείτε. Εκτός αν έχετε αποδεχθεί κι’ εσείς το δόγμα Πάγκαλου. OMERTA και αβρότητα μεταξύ συναδέλφων.

Υποψήφιος Δήμαρχος Κούλουρης (Σαλαμίνας)

 • Ο επίτιμος Α/ΓΕΝ και τ. ΥΦΕΘΑ Ναύαρχος κ. Δ. Ελευσινιώτης. Καλή επιτυχία.
 • Θα συμβούλευα, ευσεβάστως, τον Ναύαρχο να μη καλέσει σε κάποια συγκέντρωσή του τον ΒΕΝΙ (είναι γνωστή η συμπάθεια του πληθωρικού Βενιζέλου στον Ναύαρχο). Οι μετοχές του έχουν ευτελισθεί. Κακό θα του κάνει.

Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης

 • Η πιθανότατη κάθοδός του στις εκλογές με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αναταράξεις και δημιούργησε σχόλια.
 • Προσωπικά, βλέπω με συμπάθεια τη συμμετοχή επιτυχημένων επαγγελματιών και επιχειρηματιών στα ψηφοδέλτια παρά αργόσχολων πολιτικάντηδων που ουδέν προσφέρουν. Αρκεί να έχουν στόχο την εξυπηρέτηση των προσδοκιών της Χώρας.
 • Η εμφάνιση του κ. Π.Κ., διαδόχου σε μια τεράστια επιχείρηση ενός Μεγάλου και γράψαντος ιστορία στο χώρο, κ. Σωκράτη Κόκκαλη, προκάλεσε τόσες τυμβωρυχίες και αναμνήσεις, αν θέλετε. Και στο χώρο των εξοπλισμών. Έφθασαν, μερικοί, ακόμη και στην εποχή Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (1989) υπό τον αείμνηστο Ζολώτα που έγινε το «έλα να δεις» σε κάποιες προμήθειες με τις ευλογίες της τριανδρίας Παπανδρέου – Μητσοτάκη – Φλωράκη. Αιωνία τους η μνήμη. Άλλοι άρχισαν ν’ αναφέρουν ονόματα κυβερνητικών βαρόνων που ήσαν φίλοι του Κόκκαλη και άλλοι ποιοι πατρονάριζαν ανταγωνιστές του. Μύλος.
 • Προσωπικά θυμάμαι, γιατί ήταν ένα σπουδαίο συμβάν. Κατά την εξέταση του κ. Σ. Κόκκαλη από Επιτροπή της Βουλής (Πρόεδρος  κ. Βαλυράκης) για τη Siemens εισελθών ο εξεταζόμενος στην αίθουσα, έριξε μια «κομπολογιά» που μ’ αυτή ήταν αρκετοί οι μεν μισοί βουλευτές να προσποιηθούν ανάγκη τουαλέτας οι δε άλλοι μισοί να τραυλίζουν. Ωραίες εποχές!
 • Η αξέχαστη φίλη μου Αριστέα Μπουγάτσου, η τίγρις της δημοσιογραφίας, μου έχει αφήσει κάποιες σημειώσεις για τα «διαπλεκόμενα» της εποχής, με ντοκουμέντα. Προβληματίζομαι να τις χρησιμοποιήσω.
 • Καλή επιτυχία στον κ. Πέτρο Κόκκαλη. Είναι πολύ καλλίτερος και καθαρότερος από κάποιες κομματικές σαβούρες που πλαισιώνουν τα ευρωψηφοδέλτια όλων των κομμάτων.
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016