Ο κορονοϊός COVID-19, φέρνει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων. Οι στρατιωτικοί δεν εξαιρούνται. Σύμφωνα με έγγραφο που κυκλοφόρησε από το ΓΕΣ:

•Αναστέλλονται οι εορταστικές άδειες για το Πάσχα

•Αναστέλλονται ακόμη οι έξοδοι οπλιτών από τα στρατόπεδα. Θα δίδονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις και αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού COVID-19.

Οι οδηγίες αυτές πιθανότατα δεν λαμβάνονται μόνο για την προστασία του προσωπικού, αλλά και επειδή είναι πιθανό η βοήθεια των ΕΔ στην ενδεχόμενη κλιμάκωση της κρίσης με τον COVID-19, να είναι καταλυτική. Ήδη οι δύο πρώτες στρατιωτικές σκηνές στήθηκαν σε νοσοκομείο και θα χρησιμοποιηθούν ως χώρος αναμονής ασθενών. Πιθανότατα λοιπόν το σχέδιο αντιμετώπισης του κορονοϊού χρειάζεται την συνδρομή των ΕΔ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016