Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ με απόφαση του απαγόρευσε στον κυβερνήτη  να παρατείνει την καραντίνα των πολιτών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν απέρριψε  την απόφαση παράτασης καραντίνας από τον Κυβερνήτη Τόνι Έβερς.
Ο κυβερνήτης των Δημοκρατικών , είχε αποφασίσει παρατείνει την απαγόρευση μετακινήσεων και τη λειτουργία επιχειρήσεων έως τις 26 Μαΐου.
Ωστόσο, με μια απόφαση 4 υπέρ και 3 κατά , το  δικαστήριο έκρινε ότι η απόφαση υπερβένει την εξουσία που έχει ο κυβερνήτης  του Ουισκόνσιν σύμφωνα με το κρατικό δίκαιο.
«Ένας οργανισμός δεν μπορεί να προσδώσει στον εαυτό του την εξουσία να υπαγορεύει τη ζωή των πολιτών», έγραψαν οι δικαστές στην απόφαση.
Υπήρξαν κι άλλες τέτοιες περιπτώσει στο στο Μίσιγκαν, την Καλιφόρνια, το Κεντάκι και το Ιλινόις, αλλά σε κανένα από αυτά το  δικαστήριο  δεν αποφάσισε να καταργήσει πλήρως την απόφαση καραντίνας, όπως έγινε στην υπόθεση του Ουισκόνσιν.
Η απόφαση, δήλωσε εκπρόσωπος του Τόνι Έβερς, φαίνεται να τερματίζει αμέσως όλες τις διατάξεις που απαιτούν από τους κατοίκους του Ουισκόνσιν να παραμείνουν στο σπίτι.
«Ανησυχούμε σίγουρα», δήλωσε η εκπρόσωπος του ,Μελίσα Μπάλντοφ , για την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016