Μετά από την “εισβολή” των τουρκικών αλιευτικών, ακολούθησε η έξοδος του τουρκικού στόλου και η παράνομη Navtex της Άγκυρας. Ακολουθεί απ΄ ότι φαίνεται η χρήση του “όπλου” που λέγεται προσφυγικό-μεταναστευτικό. Ο Ερντογάν μεθοδικά πιέζει με κάθε τρόπο την Ελλάδα.

Η εφημερίδα Ροδιακή αποκαλύπτει ότι οι αποβιβάσεις παράνομων μεταναστών στη Ρόδο, αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Και μάλιστα σε ημέρες που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» πριν από λίγο αποβιβάστηκαν περίπου 70 παράνομοι μετανάστες στη νότια Ρόδο και συγκεκριμένα σε παραλιακή τοποθεσία της Λαχανιάς.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρμόδιες αρχές.

Επί τόπου βρίσκονται στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την περισυλλογή και μεταφορά των μεταναστών στην πόλη της Ρόδου.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό σε εξέλιξη βρίσκεται η καταδίωξη του «δουλέμπορα» που μετέφερε τους 70 περίπου μετανάστες στο νησί μας από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Τουλάχιστον τρία σκάφη επιχειρούν αυτή την ώρα για τον εντοπισμό και την σύλληψή του.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης στην παραλία των Κρητικών,είχαν αποβιβαστεί άλλοι 20 μετανάστες. Παραλία που βρίσκεται  σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Ρόδου και αν μη τι άλλο προβληματίζει έντονα η ευκολία με την οποία τα κυκλώματα διακίνησης μπορούν να στέλνουν στα νησιά μας παράνομους μετανάστες.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι 20 άτομα (μεταξύ των οποίων και παιδιά) κατάφεραν να αποβιβαστούν στο νησί . Στη συνέχεια άρχισαν να τρέχουν προς διάφορες κατευθύνσεις, μέχρι να φθάσει στο σημείο δύναμη του Λιμεναρχείου της Ρόδου και της αστυνομίας οι οποίοι τους συνέλαβαν .

Δείτε το βίντεο της Ροδιακής.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016