Το ενδιαφέρον της εταιρείας ONEX για τα ναυπηγεία Ελευσίνας κρατάει χρόνια… Πάνω από δύο χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη η υπόθεση που όμως δεν τελειώνει.

Σήμερα υπήρξε μία ακόμη επιβεβαίωση με επιστολή  εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας μέσω της εταιρίας ONEX Shipyards , που ήρθε από τον αμερικανικό κυβερνητικό οργανισμό DFCgov ..

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται πως η επένδυση στο ναυπηγείο της Ελευσίνας θα δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό δίκτυο το οποίο θα βοηθήσει και θα υπηρετήσει την μεταφορά LNG από την Αμερική και την Δυτική Αφρική στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. O κ. Μπόλερ καταλήγει λέγοντας ότι η επιτυχής έκβαση της επανέναρξης των ναυπηγείων της Σύρου από την ONEX δίνει τα εχέγγυα για την αναγέννηση ενός στρατηγικού κεφαλαίου για την χώρα, που θα βοηθήσει σημαντικά και στην αύξηση των θέσεων εργασίας.

Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκλεισε το θέμα αν και το ήθελε όπως έλεγε. Η σημερινή κυβέρνηση θέλει κι αυτή να προχωρήσει το ζήτημα. Θα το κάνει;

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016