Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Παιδική χαρά”! Αυτό είναι οι πολιτικοί μας αρχηγοί και ο Θεός να βάλει το χέρι του

Παρατηρώντας πως συμπεριφέρεται το “πολιτικό προσωπικό” της χώρας δεν είναι δυνατόν να μην προβληματίζεσαι. Κι επειδή δεν είμαστε απλοί παρατηρητές αλλά πρέπει να ζήσουμε μ΄ αυτούς που εμείς βέβαια ψηφίζουμε ,απελπίζεσαι!

Ο κόσμος γύρω μας καίγεται και χάνεται κι εδώ άπαντες οι πολιτικοί μας πρωταγωνιστές είναι …παιδική χαρά! Κυριολεκτικά.

Σαν να μην έχουν αντιληφθεί, ούτε τι συμβαίνει στο εσωτερικό της χώρας ,ούτε πολύ περισσότερο τι παιχνίδι “παίζεται” γύρω μας . Γι΄ αυτό και μέρες τώρα δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο παρά με το αν πρέπει να πάνε στην σύσκεψη πολιτικών αρχηγών που ζήτησε ο Τσίπρας!

Διαπίστωση πρώτη: προφανώς ο πρωθυπουργός ψάχνει να βρει “σωσίβιο”. Αυτά που υπεγραψε είναι η απόλυτη καταστροφή για τους πολίτες. Το ήξερε,το ξέρει και ψάχνει κάποιους να “μοιραστεί” την ευθύνη

Διαπίστωση δεύτερη: έχουν δίκιο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να διαμαρτύρονται ότι την περίοδο που εκείνοι κατέστρεφαν τη χώρα δεν είχαν…συναίνεση από τον Τσίπρα.Τους απειλούσε δικαίως και αδίκως με…κρεμάλες. Και τώρα λένε ,γιατί να δώσουν τη δική τους συναίνεση στον Τσίπρα που συνεχίζει την καταστροφή; Προφανώς θέλουν να πέσει για να ξαναέρθουν και να συνεχίσουν εκείνοι! Το σύνδρομο “χαλίφης στη θέση του χαλίφη” είναι το βασικό χαρακτηριστικό των Ελλήνων πολιτικών.

Διαπίστωση τρίτη: γιατί πρέπει να γίνει σύσκεψη αρχηγών; Την τελευταία φορά που έγινε ξεχάσαμε τι έγινε; Ήταν το καλοκαίρι λίγες ώρες πριν ο Τσίπρας πάει να κάνει την τελική κουβέντα με τους Ευρωπαίους. Με το ερώτημα να είναι αν θα μείνουμε ή θα φύγουμε από την ΕΕ. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχαν βγει από το Προεδρικό λέγοντας ότι είπαν στον Τσίπρα να φέρει συμφωνία . Όποια συμφωνία! Δηλαδή η Ελλάδα έστελνε τον πρωθυπουργό της να διαπραγματευτεί έχοντας μόνο μία επιλογή! Φοβερή διαπραγμάτευση,μετά από μία φοβερή σύσκεψη πολιτικών αρχηγών προφανώς!

Και στο μεταξύ είχαν περάσει ΟΛΟΙ από το γραφείο του Γιούνκερ για να δηλώσουν ότι εμείς …μένουμε Ευρώπη μην ανησυχείτε!

Αυτό ήταν το εθνικό μέτωπο που είχε η χώρα στην πιο κρίσιμη στιγμη της ιστορίας της από τη μεταπολίτευση και μετά!!!

Η λογική λέει ότι μια χώρα με τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας θα έπρεπε να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού με όσα συμβαίνουν γύρω τους. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα έπρεπε να είναι διαρκώς στα τηλέφωνα και στις συναντήσεις για να χαράξουν μια κοινή στρατηγική στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Να είναι έτοιμη η χώρα να αντιμετωπίσει οτιδήποτε κι αν προκύψει ξαφνικά. Να συνεννοηθούν πως θα εκμεταλλευθούμε με τον καλύτερο τρόπο την ανοησία που έκανε ο Ερντογάν με τους Ρώσους. Να δούμε πως επιτέλους θα εκμεταλλευθούμε τις συμμαχίες που αποκτήσαμε χωρίς καν να κουραστούμε, με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Είδατε ,ακούσατε ή διαπιστώσατε ότι υπάρχει έστω πρόθεση να γίνει κάτι απ΄ όλα αυτά;

Συνεχίζουν να τσακώνονται σαν …κοκκοράκια για το αν πρέπει ή όχι να μαζευτούν και να συζητήσουν για το ασφαλιστικό και το προσφυγικό!

Ο Θεός να βάλει το χέρι του, αν και πιστεύουμε ότι κι αυτός θα σηκώσει όπου να ΄ναι τα χέρια ψηλά με την περίπτωσή μας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης