Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
26/06/2018 | 11:55 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Ο Ιβανόφ δεν υπέγραψε την συμφωνία των Πρεσπών όπως είχε ανακοινώσει

Ο Ιβανόφ δεν υπέγραψε την συμφωνία των Πρεσπών όπως είχε ανακοινώσει

Ο Πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ αποφάσισε να μην υπογράψει το διάταγμα για την δημοσίευση του νόμου επικύρωσης της συμφωνίας με την Ελλάδα .

Με επιστολή της προεδρίας των Σκοπίων προς τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας ο κ. Ιβανόφ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν θα υπογράψει το διάταγμα.

Aναφέρει ότι δεν έχει την εντολή να υπογράψει τη συμφωνία υπενθυμίζοντας ότι μια από τις βασικές θέσεις του το 2014 όταν ανέλαβε το αξίωμα ήταν ότι δεν θα αποδεχθεί αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας.

«Δεν δέχομαι ιδέες ή προτάσεις που θα μπορούσαν να βάλουν σε κίνδυνο την εθνική ταυτότητα των “Μακεδόνων”, την ιδιομορφία του “Μακεδονικού” έθνους και της “Μακεδονικής” γλώσσας. Στις προεδρικές εκλογές 534.910 πολίτες υπερψήφισαν τις συγκεκριμένες θέσεις και εμένα ως πρόεδρο της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”. Η συμφωνία αυτή ξεπερνάει τα ψηφίσματα 817 (1993) και 845 (1993) γιατί αυτά αναφέρονται στη διαφωνία σχετικά με την ονομασία του κράτους και όχι γενικά σε διαφωνίες όπως κάνει αυτή η συμφωνία» ανέφερε ο Ιβανόφ.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ είχε απειλήσει με καθαίρεση τον Ιβανόφ σε περιπτωση που δεν υπογράψει τη συμφωνία όταν και αν αυτή υπερψηφιστεί σε δημοψήφισμα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης