Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική ΥΠΕΘΑ
13/04/2016 | 07:02 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Απόφαση ΣτΕ: Τι αποκάλυψε ο Καμμένος για την υλοποίησή της και τι είπε για τις νέες περικοπές

Απόφαση ΣτΕ: Τι αποκάλυψε ο Καμμένος για την υλοποίησή της και τι είπε για τις νέες περικοπές

Φωτογραφία: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ποιες είναι οι απόψεις των πολιτικών αρχηγών για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ που δικαιώνει τους στρατιωτικούς και επιβάλλει την επιστροφή των αποδοχών τους στα εππίπεδα του Αυγούστου του 2012 αποκάλυψε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Ενημερώνοντας επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά ο Π.Καμμένος είπε ότι στο τελευταίο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών το ζητημα της εκτέλεσης της απόφασης τέθηκε. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, παραδέχτηκαν όπως είπε ο ΥΕΘΑ ότι η απόφαση πρεπει να εκτελεστεί. Μόνο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης εξέφρασε επιφυλάξεις.

Τα ερωτήματα εύλογα:

•Αφού όλοι οι σχεδόν όλοι συμφωνούν τι τους εμποδίζει να την εφαρμόσουν;
•Ο κ.Λεβέντης δεν γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στις ΕΔ;
Η εύκολη απάντηση στο πρώτο είναι οι δανειστές. Αλλά τότε θα πρέπει να παραδεχτούν και επισήμως οι πολιτικοί αρχηγοί ,ότι μάλλον παριστάνουν τους πολιτικούς αρχηγούς σ΄ ένα κράτος υπό κατοχή. Δεν μπορεί να δηλώνουν ουσιαστικά αδυναμία να εφαρμόσουν απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας επειδή δεν το επιτρέπουν οι δανειστές. Απλά είναι τα πράγματα κι ας τα παρουσιάζουν περίπλοκα. Αν υπάρχουν τα λεφτά; Μπορούν να βρεθούν.
•Για το δεύτερο ερώτημα, Υποθέτουμε ότι ο κ.Λεβέντης έχει πέσει θύμα του…κοινωνικού αυτοματισμού! “Γιατί να πάρουν οι στρατιωτικοί και να μην πάρουν και άλλες κοινωνικές ομάδες” είναι το “επιχείρημα”. Γιατί οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί πολύ μεγαλύτερες μειώσεις από οποιαδήποτε άλλη κοινωνική-επαγγελματική ομάδα.Κι επειδή τελικά θα πρέπει και ο κ.Λεβέντης να καταλάβει ότι δεν κάνουν όλοι την ίδια δουλειά.

Περικοπές: Τι λέει ο Καμμένος

Ο Καμμένος αναφέρθηκε και στις φημολογούμενες περικοπές των 350 εκατομμυρίων που έρχονται στις ΕΔ. Ο ΥΕΘΑ παραδέχτηκε ότι οποιαδήποτε περικοπή επιβληθεί στις ΕΔ δεν μπορεί παρά να αφορά στους μισθούς των στρατιωτικών. Και γι΄ αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει δεκτή καμία περικοπή,είπε. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν θα το δεχτεί. Τρίτο εύλογο ερώτημα: θα τηρήσει αυτό που λέει ή θα επικρατήσει πάλι η λογική του “θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι τέλους”;

Σε δύσκολη θέση στην συζήτηση ήρθαν οι βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής των Αθ.Δαβάκη.Κι αυτό γιατί όταν τέθηκε από το Καμμένο το ζήτημα των δηλώσεων της Ν.Μπακογιάννη περί αναγκαιότητας περικοπών 350.000.000 στο ΥΠΕΘΑ.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης