Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Εκτέλεσα Ελληνοκύπριους αμάχους”! Κυνική ομολογία Τουρκοκύπριου 44 χρόνια μετά!

Στην καταγγελία του Τουρκοκύπριου σφαγέα Ελληνοκύπριων αμάχων κατά την εισβολή του 1974 ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου προχώρησε  ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Τάκης Χατζηγεωργίου.
Ο κ. Χατζηγεωργίου, αναφέρθηκε στην κυνική ομολογία του Turgut Yenagrali, καλώντας παράλληλα το Ευρωκοινοβούλιο να τοποθετηθεί εάν μετά από 44χρονια δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης ανθρώπους που αφαίρεσαν τόσο βάναυσα ανθρώπινες ζωές.
Ο ίδιος, στο ερώτημα που έθεσε, απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει πράξη και το ίδιο ισχύει και για τους ελληνοκύπριους εγκληματίες.

 

Σε συνέντευξή του σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο ηλικιωμένος σήμερα Τουργκούτ Γεναγραλί,κοινοποίησε τις αναμνήσεις του, δίνοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς δρούσε ο ίδιος το 1974.
Την ιστορία δημοσιεύει στη στήλη του ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ, στην εφημερίδα «Αφρίκα», και αναμεταδίδει στα ελληνικά η ιστοσελίδα tourkikanea.gr.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το 1974 ο 84χρονος ήταν αξιωματικός στην περιοχή της Μεσαριάς και, όπως καυχήθηκε, ο ίδιος «κανόνιζε» τους αιχμάλωτους  «γκιαούρηδες» (όπως αναφέρεται στους Έλληνες) που τους έφερναν εκεί.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης