Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
28/11/2017 | 14:51
Militaire News

Ανταλλαγή…πυρομαχικών! Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντεπιτεθεί με υποννοούμενα κατά ΝΔ

Ανταλλαγή...πυρομαχικών! Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντεπιτεθεί με υποννοούμενα κατά ΝΔ

Αν για μία συμφωνία πώλησης παλαιών πυρομαχικών γίνεται τόσο μεγάλη πολιτική φασαρία, δεν μπορούμε να φανταστούμε -κι ούτε θέλουμε- τι θα γίνει αν μας προκύψει να κάνουμε κάποια αγορά! Ήδη για τον εκσυγχρονισμό των F-16 έχουμε ακούσει να μιλούν για “σάπια” κι άλλα σχετικά.

Η κυβέρνηση μετά από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή φαίνεται να επιλέγει την αντεπίθεση ,η οποία δεν νομίζουμε ότι εξυπηρετεί σε τίποτα. Η συζήτηση στη Βουλή υπέρ της κατέληξε,συνεπώς το να συντηρείται στην επικαιρότητα ένα θέμα που κάνει ζημιά στη χώρα δεν είναι καλό. Καλύτερο θα ΄ταν να ξεχαστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ,μήπως το ξεχάσουν και στο εξωτερικό. Αυτά ισχύουν και για την αξιωματική αντιπολίτευση που επιμένει να φορτίζει την ατμόσφαιρα χωρίς να ΄χει κάτι νέο να πει.

Πως φαίνεται ότι περνά στην αντεπίθεση η κυβερνητική πλειοψηφία; Από τις διαρροές που προέρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου.

Εκτός από την ικανοποίηση για τις εντυπώσεις που άφησε η χθεσινή συζήτηση κυβερνητικές πηγές, ρίχνουν το μπαλάκι στο τερέν της ΝΔ επιλέγοντας να προβάλλουν τρία στοιχεία:

• Για τον Β.Παπαδόπουλο λένε πως “αποδείχθηκε ότι ο επίσημα πληρεξούσιος από τη Σαουδική Αραβία να την εκπροσωπήσει στη διαπραγμάτευση με τις ελληνικές Αρχές, δεν ήταν παλιός γνώριμος του κ. Τσίπρα, αλλά της οικογένειας Μητσοτάκη. Είχε ταξιδέψει στη Μόσχα το 1991, καθώς ήταν στην επίσημη επιχειρηματική αποστολή που συνόδευε τον τότε Πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, σε επίσημο ταξίδι στη Ρωσία. Αμέσως μετά εισέπραξε 67 εκατ. δολάρια, και όχι δραχμές όπως ακούστηκε, από την τότε ελληνική κυβέρνηση για εξαγωγές από την Ελλάδα στη Ρωσία. Φανταστείτε τι θα γινόταν, εάν ο κ. Παπαδόπουλος συνόδευε τον σημερινό Πρωθυπουργό σε ταξίδι και είχε εισπράξει έστω και ένα ευρώ από τη σημερινή κυβέρνηση. 

  • Υποστηρίζουν ότι “η επιχειρηματολογία της ΝΔ που είχε στηθεί πάνω στις ανησυχίες της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ, ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί αυθεντικά τη Σαουδική Αραβία, κατέρρευσε όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Έλληνας πρέσβης δεν μετέφερε την επίσημη θέση της Σαουδικής Αραβίας, αλλά τη θέση ενός Έλληνα επίδοξου ενδιάμεσου, του John Sfakianakis, ο οποίος επιθυμούσε να αναλάβει ως μεσάζοντας στη διαπραγμάτευση με τη ελληνική πλευρά. 
  • Τέλος γίνεται προσπάθεια να εμπλακεί ο κ.Σφακιανάκης με την οικογένεια Μητσοτάκη και ειδικότερα με επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του.

Όπως καταλαβαίνετε ακόμη δεν τελειώσαμε με το σήριαλ. Στο μεταξύ είναι βέβαιο ότι αν κάποιες χώρες του εξωτερικού έχουν ενδιαφέρον για να αγοράσουν πυρομαχικά και υπό απόσυρση ελληνικά οπλικά συστήματα ,θα κάνουν ότι μπορούν για να το αποφύγουν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης