Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική ΣΤΡΑΤΟΣ
16/03/2016 | 07:10 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ποιοι θέλουν να αναλάβουν και την φύλαξη των hot spots οι Ένοπλες Δυνάμεις;

Ποιοι θέλουν να αναλάβουν και την φύλαξη των hot spots οι Ένοπλες Δυνάμεις;

Από πολλές διαφορετικές πλευρές έχει αρχίσει να διακινείται η “φήμη” με την μορφή “σίγουρης πληροφορίας”, ότι η φύλαξη και τα μέτρα ασφάλειας των hot spots και των κέντρων εγκατάστασης προσφύγων θα δοθούν στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων!

Αν όχι σ΄ όλα πάντως σ΄ αρκετά ,λένε οι ίδιες πηγές. Οι αστυνομικές δυνάνεις δεν επαρκούν υποστηρίζουν και γι΄ αυτό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάποιοι προσνατολίζονται στην …λύση της χρησιμοποίησης των ΕΔ.

Χωρίς να αποκλείουμε την εγκυρότητα των διακινούμενων πληροφοριών μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σ΄ αυτή τη “λύση”.

Για πολλούς και διάφορους λόγους,μεταξύ των οποίων θα επισημάνουμε δύο που έχουν να κάνουν με πρόσωπα.

Το πρώτο πρόσωπο είναι ο αναπληρωτής υπουργός Προαστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Απόστρατος στρατηγός Τεθωρακισμένων έχει “χτίσει” το προφίλ του “αριστερού”. Προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και μέσω του ΠΡΑΤΤΩ “συνάντησε” την πρώτη και τη δεύτερη φορά Αριστερά . Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα συμφωνήσει με τέτοια λύση. Βέβαια κάποιοι θα πουν ότι και τη φήμη “τουρκοφάγου” είχε αλλά την παρουσία Τούρκων “παρατηρητών” στα νησιά μας για την καταγραφή προσφύγων και μεταναστών,την δέχτηκε.

Το δεύτερο πρόσωπο είναι ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι διαθέτει μεγάλη ψυχραιμία. Και δεν δείχνει ότι την έχει χάσει.

Ελπίζουμε ότι δεν θα δικαιωθούν όσοι από χθες υποστηρίζουν ότι θα αναλάβουν την φύλαξη των hot spots οι στρατιωτικοί.

Ήδη το ΄χουμε ξαναγράψει έχουν αναλάβει πολλά. Και συνεχίζουν να αναλαμβάνουν.

Όπως μας πληροφόρησαν πηγές του ΓΕΕΘΑ “στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των προβλημάτων που σχετίζονται με τις προσφυγικές ροές, στις υφιστάμενες δομές καταγραφής και φιλοξενίας προσφύγων που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις δύνανται να διαμείνουν συνολικά 30.000 άτομα. Παράλληλα επίκειται σύντομα η ολοκλήρωση των αναγκαίων εργασιών δημιουργίας / ενεργοποίησης κέντρων φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών σε επιλεγέντες χώρους στις περιοχές νομών Βόλου, Λάρισας, Ιωαννίνων, Αττικής, Βοιωτίας και Δράμας. Επίσης για την σίτιση των προσφύγων/μεταναστών την 15 Μαρτίου 2016 με μέριμνα των 3 κλάδων των ΕΔ παρασκευάζονται περί τις 22.000 μερίδες φαγητού, περιλαμβάνουσα η κάθε μία πρωινό-γεύμα-δείπνο”.

Militaire.gr

                                                                                               

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης