Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ποιοι ήταν οι δύο καμικάζι που αιματοκύλισαν την Αίγυπτο

Ποιοι ήταν οι δύο καμικάζι που αιματοκύλισαν την Αίγυπτο

Η Σαββούλα Λιάτσου μεταδίδει από την Αλεξάνδρεια

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Στρατηγός Σίσι στο διάγγελμά του κάλεσε το λαό του να μείνει ενωμένος για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία και ο φανατισμός.

Ο  Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ανακοίνωσε την απόφασή του  να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 3 μηνών, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις σήμερα εναντίον δύο κοπτικών εκκλησιών.

Όπως προβλέπει το Σύνταγμα της Αιγύπτου, ο πρόεδρος της χώρας πρέπει να καταθέσει το σχετικό αίτημα ενώπιον του Κοινοβουλίου εντός μίας εβδομάδας προκειμένου να εγκριθεί.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι επιθέσεις στις εκκλησίες έγιναν από δύο τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά .Η επίθεση στην Αλεξάνδρεια διαπράχθηκε από τον Άμπου αλ Μπαράα αλ Μάσρι, μαχητή του Ισλαμικού Κράτους, ενώ η επίθεση στην εκκλησία της Τάντας έγινε από τον Άμπου Ίσαακ αλ Μάσρι.

Ήταν η πρώτη φορά από το 2012,όταν και  ανέλαβε καθήκοντα ,που ο Πατριάρχης των κοπτών επισκέφθηκε την έδρα του Πατριαρχείου του στην Αλεξάνδρεια.Είχε αποχωρήσει μία ώρα πριν από τη τραγωδία.

Ο Πάπας πάντως  ανακοίνωσε ότι δεν θα ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Κάϊρο στις 27 Απριλίου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης