Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Ωκεανός από θαλασσοδάνεια” αλλά θα τα πληρώσει κάποιος; Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή

Τα όσα έχουν προκύψει από την εξεταστική επιτροπή για τα “θαλασσοδάνεια” που έδιναν οι τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ είναι φοβερά και τρομερά. Περίπου γνωστά στη κοινή γνώμη,επιβεβαιώνονται στα πολυσέλιδα πορίσματα. Σκληρή η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και Τσίπρα-Μητσοτάκη. Με τον δεύτερο να βρίσκεται πάντα σε μειονεκτική θέση σε τέτοιους είδους συζητήσεις αφού καλείται να δικαιολογήσει 42 χρόνια διακυβερνήσεων στις οποίες η παράταξή του είχε ρόλο πρωταγωνιστικό.

Για όσα είπαν Τσίπρας και Μητσοτάκης και τις βαρύτατες κατηγορίες πο αντάλλαξαν μπορείτε να διαβάσετε εκτενώς στο thepressroom.gr. Το ερώτημα που εύλογα έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης είναι ένα: θα πληρώσει κάποιος; Ή θα μείνουμε στις διαπιστώσεις και στα πορίσματα; Θα μάθουμε κι εμείς οι απλοί πολίτες πως οι τράπεζες έδιναν δάνεια “αέρα” και γιατί ποτέ δεν διεκδίκησαν τα χρήματα που έδιναν; Τα οποία τελικά όλοι εμείς πληρώνουμε και ξαναπληρώνουμε.

Τουλάχιστον θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης που ακούστηκαν ονόματα που μέχρι πριν λίγα χρόνια κανένας δεν τολμούσε να “αγγίξει”. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Κι αν ο κ.Μητσοτάκης έχει την ατυχία να πρέπει να υπερασπίζεται κυβερνητικές πρακτικές του παρελθόντος για τις οποίες δεν έχει ευθύνη και συμμετοχή, ο κ.Τσίπρας έχει τη μεγάλη ευθύνη να φθάσει το θέμα σε ουσιαστικό αποτέλεσμα κι όχι μόνο σε λόγια.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης