Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΠΑ
26/03/2024 | 11:39
Militaire News

«Κύριε Δένδια τα Mirage 2000-5 γιατί να τα πουλήσουμε»; Ερώτηση του τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ

«Κύριε Δένδια τα Mirage 2000-5 γιατί να τα πουλήσουμε»; Ερώτηση του τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη του έβαλε πωλητήριο σε μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ ,μεταξύ των οποίων και τα Mirage 2000-5. Ο τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ λογικά ρωτά ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να εισηγηθεί την πώληση αυτών των αεροσκαφών:

“Σε πρόσφατη συνέντευξη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο ίδιος αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, την πώληση αεροσκαφών 30 F-4 Phantom, 32 F-16 Blk 30 και 24 Μ2000-5, 86 σύνολο, εκ των οποίων 56 πλήρως επιχειρησιακά, στο όνομα της ομογενοποίησης (ομοιοτυπίας) των μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας, όταν η αντικατάστασή τους θεωρείται αβέβαιη.

Στο ίδιο πακέτο, αεροσκάφη 50ετίας, 35ετίας και σύγχρονα 15ετίας, πλήρως επιχειρησιακά και αποτελεσματικά, με ορίζοντα μελλοντικής αξιοποίησης άλλα τόσα χρόνια,, αν και τα ίδια τα F-16 Blk 30 συνδράμουν με τις δυνατότητές τους στο επιχειρησιακό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όμως, προς τι η πώληση του συνόλου του στόλου των Μ2000-5 με γνώμονα την αντικατάστασή τους με αεροσκάφη Rafale σε αριθμό 1/4;,

Έχει ενημερωθεί ο Υπουργός για τις συνέπειες αυτής της αντικατάστασης; Είμαστε σίγουροι, πως ναι. Αν όχι, ας το πράξει άμεσα, ας συμβουλευτεί τους ειδικούς, στην ουσία του θέματος.

Η πώληση των Μ2000-5 στην παρούσα χρονική περίοδο, χωρίς την άμεση αντικατάστασή τους, θα μπορούσε να θεωρηθεί εγκληματική για τη μαχητικότητα της Πολεμικής Αεροπορίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και τη στήριξη των εθνικών συμφερόντων, με βασικό ερώτημα, τι μέλλει γενέσθαι με την ισορροπία αεροπορικών δυνάμεων στο Αιγαίο σε ελάχιστα χρόνια (2027);

Ευελπιστούμε ότι ο Υπουργός θα αναθεωρήσει την απόφασή του αυτή.”

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης