Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
22/03/2024 | 05:30 (ενημερώθηκε 1 μήνα πριν)
Militaire News

Τι έχουμε υποσχεθεί στον Ζελένσκι για την ενίσχυση της αεράμυνας του και η οργή της Μόσχας που εκδηλώνεται

Τι έχουμε υποσχεθεί στον Ζελένσκι για την ενίσχυση της αεράμυνας του και η οργή της Μόσχας που εκδηλώνεται
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Για τα ελληνοτουρκικά οι Έλληνες πολίτες ενημερώνονται από την Τουρκία. Για το τι όπλα δίνουμε στην Ουκρανία ενημερώνονται από τον Ζελένσκι, ο οποίος χθες ήταν αποκαλυπτικός . Ο κ.Μητσοτάκης συζητά μαζί του για το πως η Ελλάδα θα ενισχύσει την αεράμυνα της Ουκρανίας! Πως ακριβώς δεν μας αποκάλυψε ο Ουκρανός πρόεδρος, αλλά κάποια στιγμή θα το κάνει το υπουργείο Άμυνας της χώρας του, όπως έγινε με το μήνυμα που είχε δημοσιοποιήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μας ευχαριστήσει για τα ΣΤΙΓΚΕΡ που δώσαμε !!!
Σε επόμενο μήνυμα θα μάθουμε αν η Ελλάδα έχει παραχωρήσει αντιαεροπορικά της συστήματα στην Ουκρανία κάνοντας πράξη αυτά που εδώ και καιρό συζητούνται και γράφονται: ότι δηλαδή σκοπεύουμε να «ξηλώσουμε» από τα νησιά όλα τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα με πρόσχημα ότι δεν μπορούμε πια να τα συντηρήσουμε!
Όποιος μιλήσει για αποστρατιωτικοποίηση νησιών έχει άδικο;
Ο κ.Ζελένσκι μίλησε για συμφωνίες που έχει κάνει με τον κ.Μητσοτάκη! Ποιες είναι αυτές οι συμφωνίες; Έχει ενημερώσει η κυβέρνηση τα κόμματα;
Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι έτσι όπως τα έχει καταφέρει ο κ.Μητσοτάκης, είναι αδύνατον να συντηρήσουμε τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα που βρίσκονται στα νησιά μας, υπάρχει κάποιο σχέδιο για την αντικατάσταση τους; Απ΄ όσα έχουν δημοσιοποιηθεί για τους εξοπλισμούς
Θα αντικατασταθούν με τα 200 εκατομμύρια δολάρια που μας έταξαν οι ΗΠΑ αν δώσουμε περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία; Σύμφωνα με την εκτίμηση του Επίτιμου Α/ΓΕΣ Γιώργου Καμπά, η υπάρχουσα αντιαεροπορική ομπρέλα για να αντικατασταθεί θα κοστίσει 3 δις!
Συζητά η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακόμη και την παραχώρηση των S-300; Εκτός από τη χρησιμότητα του οπλικού συστήματος έχει «ζυγίσει» η ελληνική κυβέρνηση το μέγεθος της πρόκλησης προς τη Μόσχα; Έχουν καταλάβει στην ελληνική κυβέρνηση ότι η Μόσχα όλο και συχνότερα αναφέρεται ονομαστικά στην Ελλάδα ,εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της για τη στάση της; Ενδεικτική η τελευταία δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα.

Για όλα αυτά η αντιπολίτευση δεν είναι ανεύθυνη. Καλές και απαραίτητες οι ανακοινώσεις αλλά δεν αρκούν. Με κάποιο τρόπο η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει για το τι έχει κάνει με τις αποστολές όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία, πόσο αυτές έχουν επηρεάσει τα αποθέματα των Ενόπλων Δυνάμεων και ποια είναι τέλος πάντων τα ανταλλάγματα που διαπραγματεύθηκε και πήρε. Εκτός αν δεν θέλει να ξέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης