Υποστηριξε το militaire

Αντέχει η ελληνική κοινωνία το βάρος ενός πολέμου; Ο Λ.Κουσούλης κάνει την πολιτική μας ψυχανάλυση

Militaire News

Την  πολιτική πραγματικότητα-καθημερινότητα στην Ελλάδα , δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να τη συζητήσεις σοβαρά με πολιτικό. Μπορείς να το κάνεις όμως με έναν πολιτικό επιστήμονα-αναλυτή που στην ελληνική περίπτωση γίνεται υποχρεωτικά πολιτικός ψυχαναλυτής. Ο κ.Λευτέρης Κουσούλης μιλά στο militaire channel και όσα λέει και εξηγεί για αυτά που ζούμε είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Πρώτα απ΄ όλα ,γιατί δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα που όλοι έχουμε.

Ποιο είναι το πραγματικό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα σήμερα;

Μερικά απ΄ όσα λέει ο κ.Κουσούλης:

«Μπορεί ο Έλληνας σήμερα να αντέξει το βάρος ενός πολέμου;  Μπορεί να αντέξει τον θάνατο; Όπως φαίνεται δεν μπορεί και μια τέτοια κοινωνία είναι καταδικασμένη.

Η συνθήκη που ζούμε σήμερα είναι πρωτόγνωρη. Ποια είναι η φύση αυτής της κυβέρνησης; Αρκεί να δούμε τις ιεραρχήσεις της…

Αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο ταξική κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα από το 1974. Κυβέρνηση συγκεκριμένων επιλογών με συνειδητή την επιλογή της αδράνειας, της μη μεταβολής της χώρας. Γι΄ αυτό και οι ιεραρχήσεις της είναι σε μικρού ενδιαφέροντος ζητήματα. Υποτιμά την αξία της Συνταγματικότητας, κατασκευάζει εικόνα μεταρρυθμιστικότητας ασχολούμενη με θέματα όπως τον γάμο των ομοφυλόφιλων , αλλά δεν ασχολείται με τα θεμέλια του οικοδομήματος.

Στην αντιπολίτευση δεν υπάρχει απλώς κενό. Υπάρχει πολιτική αδυναμία να εκφράσει ένα νέο λόγο, αξιόπιστο και κατανοητό από τους πολίτες.

Πολιτική ανισορροπία στη χώρα που αποβαίνει εις βάρος των απλών ,αδύναμων ανθρώπων.

Η Ελλάδα παραμένει ένα δουλοκτητικό κράτος αντι-δικαίου με τη  ταξική της διαίρεση να επιδεινώνεται. Οι ανισότητες πολλαπλασιάζονται , τα κέντρα εξουσίας πολλαπλασιάζονται και η προοπτική της χώρας είναι σκυθρωπή και σκοτεινή.

Κι εμείς ο λαός; Είμαστε ένας συμβιβασμένος λαός που πρέπει να εναντιωθεί στη δουλική του συνείδηση και να κάνει βήματα ελευθερίας».

Συγγραφέας του βιβλίου « ΣΥΡΙΖΑ ένα πολιτικό φαινόμενο», περιγράφει τη πορεία του προς την εξουσία ,την διακυβέρνηση του και τα λάθη του μετά από την ήττα του 2019 που τον έφεραν στη συρρίκνωση.

Επικριτής της ιδεολογικής αντίληψης ΣΥΡΙΖΑ και όχι της κυβέρνησης του για την οποία λέει ότι «τα πήγε σχετικά καλά» παραδέχεται ότι το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο παράγινε και το καρπώθηκε η συντηρητική παράταξη ,η ΝΔ που άντλησε εκλογική δύναμη , κερδίζοντας την εξουσία αρνούμενη να κάνει οποιαδήποτε αυτοκριτική για όσα είχαν προηγηθεί .Τώρα πλέον μπαίνει και αυτή σε φάση αποδομής κι επειδή δεν έχει να κομίσει κάτι νέο, ασχολείται ακόμη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ποια είναι άποψη του για τον Στέφανο Κασσελάκη; Τι δείχνει η άνετη επικράτηση του στην διεκδίκηση της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

«Πολιτική και επικοινωνία είναι αδιαίρετες έννοιες και δεν μπορείς να αντικαταστήσεις την πολιτική με την επικοινωνία μόνο», υποστηρίζει ο κ.Κουσούλης που απαντά και στο ερώτημα πως μετά από την οικονομική καταστροφή και τα μνημόνια το «παλαιό πολιτικό» σύστημα επιβίωσε.

Ο κ.Λευτέρης Κουσούλης γεννήθηκε στο χωριό Ελίκα του νομού Λακωνίας, στις 2 Ιουνίου του 1952. Τελείωσε το Γυμνάσιο Σπάρτης και το Λύκειο Μολάων Λακωνίας. Σπούδασε την πολιτική, τα φαινόμενα εξουσίας, στην Ελλάδα και τη Γαλλία.Μετά την επιστροφή του εργάσθηκε ως ωρομίσθιος καθηγητής. Δίδαξε πολιτική ιστορία, πολιτική θεωρία, τα ΜΜΕ, ζητήματα στρατηγικής και επικοινωνίας. Μετά το 1994 εργάσθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο της στρατηγικής και της επικοινωνίας. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια διατυπώνει τη γνώμη του για την πολιτική πράξη, όπως αυτή αναπτύσσεται στην Ελλάδα.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης