Υποστηριξε το militaire
ΠΝ
20/03/2024 | 15:54 (ενημερώθηκε 1 μήνα πριν)
Militaire News

Ο κ.Μητσοτάκης «άδειασε» Δένδια και Έλληνες φορολογούμενους και ουσιαστικά ανακοίνωσε φρεγάτες σκάνδαλο για το ΠΝ!

Ο κ.Μητσοτάκης «άδειασε» Δένδια και Έλληνες φορολογούμενους και ουσιαστικά ανακοίνωσε φρεγάτες σκάνδαλο για το ΠΝ!
Τελετή υποδοχής και ένταξης στη Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού των νέων Ελικοπτέρων MH-60 ROMEO, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με κυνικό τρόπο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Βάση Ελικοπτέρων του ΠΝ ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι θα «φορτώσει» στον Στόλο τις «φρεγάτες-καραβοφάναρα»,τις αμερικανικές LCS , γνωστές και ως αλουμινότρατες!

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους είπε ότι «κοιτάμε τώρα τις φρεγάτες LCS» κι όταν έκπληκτοι κάποιοι του υπενθύμισαν τα πολλά και ανυπέρβλητα προβλήματα που έχουν και για τα οποία ο αμερικανικός Τύπος έχει γράψει …τόμους ολόκληρους, ο κ.Μητστοτάκης κυνικά απάντησε ότι «όταν σου χαρίζουν ένα γάϊδαρο δεν τον κοιτάς στα δόντια»!!! Χωρίς αμφιβολία πολύ…επιχειρησιακή άποψη για την ενίσχυση του ΠΝ!

Ο κ.Μητσοτάκης με τη δήλωση του αδειάζει τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια που αρκετές φορές έχει πει ότι «δεν θα πάρουμε πλοία από τα ράφι». Φαίνεται ότι δεν έχει πρόβλημα να πάρουμε από τα αζήτητα των Αμερικανών.

Ενδιαφέρον θα έχει να γίνει γνωστή η άποψη του Α/ΓΕΝ Δ.Κατάρα. Συμφωνεί με τις φρεγάτες-καραβοφάναρα; Είπε το ναι; Θα βάλει την υπογραφή του;

Δεν χρειάζεται να επαναφέρουμε όλα όσα έχουν γραφτεί για τις LCS. Αρκεί το δημοσίευμα του Forbes που είχε τίτλο «Βυθίστε τις φρεγάτες μας», γιατί αυτό ήταν τελικά πιο συμφέρον για τις ΗΠΑ.

Όσο για τη δήλωση Μητσοτάκη ότι …μας τις χαρίζουν οι Αμερικανοί είτε δεν του τα έχουν πει καλά ,είτε δεν μας τα λέει καλά. Το «κοστουμάκι» που  θα κληθούν να «φορέσουν» οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν το ανέφερε. Θα επανέλθουμε στο σκάνδαλο των  LCS.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης