Υποστηριξε το militaire

Η Κρήτη έγινε Έβρος στο μεταναστευτικό ,λύση υπάρχει αλλά η κυβέρνηση δεν την ενεργοποιεί! Ν.Μαριάς

Militaire News

Η Κρήτη έγινε Έβρος στο θέμα του μεταναστευτικού και η κυβέρνηση απλά κάνει ότι δεν βλέπει. Γιατί συνέβη αυτό το έχει εξηγήσει ο κ.Νότης Μαριάς επαρκέστατα εδώ και καιρό στο militaire.gr και μπορείτε να δείτε τι είχε πει. Η «ντρίπλα» της Μελόνι, η συμφωνία της με τον Ερντογάν και η συνεργασία του Ράμα, οδηγούν κύματα μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη.

Ο κ.Μαριάς εξηγεί ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λύση την οποία περιέργως όμως δεν ενεργοποιεί! Γιατί;

Στα νότια παράλια της Κρήτης και τη Γαύδο,τους τελευταίους μήνες τα μεταναστευτικά κύματα γίνονται όλο και πιο πυκνά, απειλώντας να μετατρέψουν το ακριτικό νησί σε «νέα Λαμπεντούζα».

Μόνο το πρωί της Τετάρτης (13/3), εντοπίστηκαν συνολικά 91 μετανάστες στην παραλία Τρυπητή. Οι 28 μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και από εκεί σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στον Καλαθά. Οι υπόλοιποι 63 παραμένουν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Γαύδου και αναμένεται να μεταφερθούν στα Χανιά.

Ωστόσο, αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά ανάλογα περιστατικά που καταγράφονται τους τελευταίους μήνες στη νότια Κρήτη και τη Γαύδο.

Αφετηρία της νέας μεταναστευτικής οδού είναι η Αίγυπτος, ενώ ενδιάμεσος σταθμός είναι τα παράλια της Λιβύης και συγκεκριμένα το λιμάνι του Τομπρούκ, από όπου οι μετανάστες φτάνουν στην Ελλάδα μετά από περίπου δύο ημέρες ταξίδι.

Ενδεικτικά, το περασμένο Σαββατοκύριακο ήρθαν στη Νότια Κρήτη 300 μετανάστες, ενώ μόνο το τελευταίο τρίμηνο υπολογίζεται ότι έχουν φτάσει 1.500 άτομα από την Αίγυπτο σε Κρήτη και Γαύδο, μέσω Λιβύης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης