Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΠΝ
11/03/2024 | 17:53
Militaire News

Φρεγάτα ΥΔΡΑ: Περιπολίες και επισκέψεις ΥΕΘΑ με Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΝ

Φρεγάτα ΥΔΡΑ: Περιπολίες και επισκέψεις ΥΕΘΑ με Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΝ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε , τη Φρεγάτα «Ύδρα», η οποία βρίσκεται εν πλω στον Κόλπο του Άντεν, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ. Είναι λίγο παράδοξο τις πρώτες ημέρες της αποστολής την οποία ο ίδιος ο ΥΕΘΑ έχει χαρακτηρίσει επικίνδυνη,να γίνονται τέτοιες επισκέψεις. Όπως παράδοξο είναι να συνοδεύουν τον ΥΕΘΑ δύο Αρχηγοί.

Ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε από τον  Κυβερνήτη της Φρεγάτας «Ύδρα» Αντιπλοίαρχο Χρήστο Δρούγκα ΠΝ, για την αποστολή της.

Απευθυνόμενος στο πλήρωμα της Φρεγάτας «Ύδρα», ο κ. Δένδιας ανέφερε:

  «Πριν λίγες εβδομάδες είχα την χαρά και την τιμή να έρθω στη Σαλαμίνα και να σας χαιρετήσω πριν φύγετε. Σας είχα πει τότε ότι θα έρθω και στην Ερυθρά Θάλασσα.

 Ήρθα σήμερα λοιπόν εδώ, κατ’ αρχήν για να δω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρείτε και να σας επαναλάβω ότι είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που κάνετε. Διατύπωσα ήδη στον Κυβερνήτη τα συγχαρητήρια μου .

 Γνωρίζω πάρα πολύ καλά και σας το επαναλαμβάνω ότι η πατρίδα σας έχει στείλει σε ζώνη κινδύνου. Πρέπει όμως να σας πω ότι είσαστε εδώ και το ξέρετε για να υπερασπίσετε τα δικά μας συμφέροντα, τα εθνικά μας συμφέροντα, αυτό το οποίο εξυπηρετεί την Ελληνική Δημοκρατία, την πατρίδα μας και την ελληνική κοινωνία.

 Και να σας πω επίσης ότι για εμένα ήταν μεγάλη περηφάνεια που κοίταξα στον ιστό της «Ύδρας» την ελληνική σημαία να ανεμίζει στον κόλπο του Άντεν.

 Θα ήθελα από την καρδιά μου να σας ευχηθώ καλή επιτυχία, καλή τύχη και ό,τι καλό. Τα συγχαρητήριά μου κύριε Κυβερνήτα, να είστε πάντα καλά και γεροί.

 Σας ευχαριστώ πολύ».

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στη Φρεγάτα «Ύδρα» from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης