Υποστηριξε το militaire
Militaire News

«Πολιτικός διάλογος» Ελλάδας-Τουρκίας, στην Άγκυρα και καλή μας τύχη….

«Πολιτικός διάλογος» Ελλάδας-Τουρκίας, στην Άγκυρα και καλή μας τύχη....
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Αύριο 11 Μαρτίου, στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, θα διεξαχθούν στην ‘Αγκυρα συνομιλίες μεταξύ της υφυπουργού Εξωτερικών, πρέσβεως Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, και του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών, πρέσβεως Μπουράκ Ακτσαπάρ.

Αντικείμενο των συνομιλιών θα αποτελέσουν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, καθώς και οι περιφερειακές και οι διεθνείς εξελίξεις.

Αυτή είναι η είδηση από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων…

Τι θα έχει στην ατζέντα της η κυρία Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ουδείς γνωρίζει, γιατί πολύ απλά ουδείς έχει καταλάβει τι προσπαθεί να κερδίσει η ελληνική κυβέρνηση από αυτή την φάση «ελληνοτουρικής προσέγγισης»! Από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και την «διακήρυξη» που ανακοινώθηκε βλέπουμε μια Τουρκία που κυριολεκτικά αλωνίζει παντού, τα αιτήματα της ικανοποιούνται από τις ΗΠΑ, άπαντες συνομιλούν μαζί της σαν να μην τρέχει τίποτα.

Από την άλλη η ελληνική κυβέρνηση έχει να παρουσιάσει τις φωτογραφίες του κ.Μητσοτάκη με τον κ.Ζελένσκι και την έγκριση των Αμερικανών να μας πουλήσουν έναντι πολλών δις ,αεροσκάφη F-35! Επιπλέον θέλουν να «ξεφορτώσουν» στην Ελλάδα ότι άχρηστο έχουν παράξει όπως για παράδειγμα τις «φρεγάτες καραβοφάναρα»!

Η Τουρκία δεν δέχεται πίεση από πουθενά και από κανέναν για το πως συμπεριφέρεται σε μια χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα. Αντιθέτως πήρε εύσημα γιατί ενέκρινε την είσοδο Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ! Έγκριση που την παζάρεψε σκληρά.

Να αναφέρουμε και το παράδοξο με την Ουκρανία; Η Τουρκία πουλάει εκτός από…τρέλα ,μη επανδρωμένα αεροσκάφη και κορβέτες στην Ουκρανία, την ίδια ώρα που ο Ερντογάν μιλάει με τον Πούτιν! Η Ελλάδα πάλι έχει ανοίξει τις αποθήκες της και δίνει όπλα και πυρομαχικά στον Ζελένσκι λες και μας περισσεύουν.

Με αυτά τα δεδομένα και χωρίς η Ελλάδα να διεκδικεί τίποτα η κυρία Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου πάει στην Άγκυρα για να συζητήσει …Καλή τύχη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης